пʼятницю, 30 травня 2014 р.

Тернопільські історики вивчають історію

29 травня 2014 року у четвер на історичному факультеті ТНТУ ім.. В. Гнатюка відбулось відкриття виставки "Герої не вмирають".
Дана виставка створена на основі фоторобіт працівника архіву Ігоря Крочака і пов’язана з українською "Революцією гідності" 2013-2014рр.


        Виставку відкрив декан історичного факультету доктор історичних наук Микола Бармак, який відмітив що випускники і студенти факультету були і є активними учасниками революційних подій що відбувались і відбуваються в Україні.
        Виставка приурочена до святкування 20-річчя історичного факультету ТНТУ, випускниками якого є багато працівників держархіву області і Крочак Ігор в тому числі.
        Під час відкриття до студентів  звернувся один з випускників факультету директор держархіву області, кандидат історичних наук Юрій Гумен який розказав про ідею створення виставки що належить громадському активісту, журналісту Володимиру Ханасу представникові ІЦ "Майдан Моніторинг".
  Заступник голови Тернопільської ОДА – Леонід Бицюра, у своєму виступі зазначив що саме історикам і журналістам  на його думку потрібно як найширше включатись в розвінчування негативних «міфів» про Україну, що здійснюються з допомогою російської пропаганди.
        Про свої переживання і участь у революції розказали: боєць самооборони Майдану Роман Павлишин і фотожурналіст та громадський діяч що пройшов усі гарячі точки Майдану Ігор Крочак.
        Також студентам було продемонстровано відеокадри тернополянина Ярослава Глиняного, які відображають події «Євромайдану» 2013-2014рр.
        Виставка за сприяння народного депутата Верховної Ради України Олексія Кайди та ІЦ "Майдан Моніторинг" та Конгресу українців Канади буде продемонстрована в навчальних закладах і районах області та за її межами.

(Виставка буде демонструватись на історичному факультеті ТНПУ ім..В.Гнатюка тиждень)

Немає коментарів:

Дописати коментар