понеділок, 19 травня 2014 р.

Кіровоградський форум Євромайданів


Події останніх місяців стали яскравою ілюстрацією неспроможності влади  швидко реагувати на нові виклики українських реалій, ефективно протистояти сепаратизму та тероризму.  То ж мушу із прикрістю констатувати, що, незважаючи на потреби української держави, не було зроблено жодного кроку на зміну системи влади. Не вжито жодних заходів щодо усунення представників попередньої влади. Досі не прийнято закон про люстрацію. Непоодинокі випадки, коли представники партії регіонів, які протягом 2010-2014 років відстоювали інтереси сім’ї Януковича, пересіли в інші крісла. Жодних економічних санкцій не вжито до корпорацій, які безпосередньо чи опосередковано належать « сім'ї ». Таким чином влада сприяє фінансуванню терористичних та сепаратиських акцій на Сході України. Вертикаль влади наповнилась, в деяких випадках, новими обличчями. Але єдиним аргументом для призначення на певні посади залишається політична приналежність кандидата на посаду. Саме тому при владі опинились люди, які неспроможні ефективно працювати, приносити  користь громади. Досі не розслідувані справи щодо загибелі людей на Майдані в Києві та  регіонах.
В таких умовах, 17 - 18 травня 2014 року Кіровоград мав честь приймати IV Форум Євромайданів. В Кіровоград з'їхалось 68 учасників  (35 делегатів та 33 спостерігача та журналіста ) із 23 громадських середовищ Євромайданів України. Були представники й "гарячих" регіонів України: Маріуполя, Северодонецька, Славянська, Луганська, Харкова, Криму. Для тих, хто залишився жити в цих регіонах найгостріше питання - питання власної безпеки, для тих хто змушений був покинути власну домівку - це питання пошуку роботи, соціальної адаптації на новому місці. І  головною проблемою, через те, що держава в обох випадках тільки декларує свою допомогу, для всіх лишається - відсутність будь - якої впевненості у завтрашньому дні.  
Але на Форумі  в основному говорили не про день вчорашній і навіть не про сьогодення, а про те, що куди ми маємо рухатись завтра.  Тому основний акцент в Резолюції Форуму було зроблено на формуванні стратегічних цілей  діяльності громадського руху Євромайданів.
Для того, щоб форум відбувся багато зусиль приклала команда Кіровоградського Євромайдану, ІАЦ "Перевесло".




  

Немає коментарів:

Дописати коментар