понеділок, 27 липня 2015 р.

Тернопільські волонтери організували мистецький похід зоною АТО




Волонтери Тернопільської області підготували для українських воїнів в зоні проведення антитерористичної операції мистецький сюрприз – у свою чергову поїздку до найгарячіших районів Донбасу тернополяни відправились разом з артистичним десантом.


У музичному поході зоною АТО взяли участь творчий колектив Дрогобицького державного музичного училища ім. В. Барвінського «Барви Карпат» під керівництвом заслуженого артиста України Андрія Максимова, автор та виконавець з Могилів-Подільського Іван Гаврищук, та, власне, організатор туру, співачка і волонтер з Борщева Любов Чернецька.














На Артемівському напрямку митецька група упродовж кількох днів дала понад десяток концертних виступів для військовослужбовців, які боронять країну від розповзання озброєних Росією бандформувань чи знаходяться на лікуванні у місцевих медичних закладах.

У виконанні музик буковинські мотиви, гуцульські, бойківські і лемківські пісні, авторські та сучасні популярні композиції неодмінно знаходили позитивні та радісні відгуки в серцях воїнів. І вже за кілька хвилин від початку концерту українські хлопці – і юнаки, і дідусі – полишивши в стороні загартовану війною суворість характерів, підспівували артистам та пускались з ними в танок.

Часто запланований час концертів музиканти вимушені були продовжувати чи не удвічі, щоб під шквал оплесків одну за одною виконати улюблені пісні воїнів. Серед захисників Вітчизни також знайшлось чимало артистів, які своїми пісенними чи музичними виступами гармонічно доповнювали концертну програму гостей.









- Усі ми були приємно вражені теплою та щиро реакцією військової аудиторії на наші виступи, - поділилась враженнями організатор туру Любов Чернецька. – Хлопці відверто зізнавались, що потребують сьогодні саме таких, музично-артистичних візитів з мирної частини України. І пообіцяли, що стоятимуть до останнього, лиш би вберегти від ворожої навали  такий неповторний, багатий на таланти рідний край.

Вона також запевнила, що волонтерський рух і надалі докладатиме усіх зусиль, щоб допомогти нашим воїнам на Донбасі, як в питаннях матеріального забезпечення, так і щодо духовної підтримки бойового настрою захисників України.

Прес-офіцер сектору
Володимир Віват.

Фото автора. 

Немає коментарів:

Дописати коментар