суботу, 18 липня 2015 р.

Вісті третього літнього рейду групи «Схід та Захід єдині». Завершення



Впродовж 15-16 липня 2015 року екіпажі волонтерської групи громадської організації "Схід та Захід єдині" здійснили марші до українських частин в населених пунктах та містах: Климово, Попасна, опорний пункт «Мазепа», блок-пост «Ямайка» (у них є навіть своя пальма з папугою і прапором схожим на Ямайський) та багато інших.
Точну хронологію, назву та нумерацію усіх блок-постів та частин не даю з відомих причин (військову таємницю ніхто не відміняв). Добре та успішно в екіпажах тих днів працювали: Василь Конько, Едуард Хатмуллін, Сергій Чабан, Лідія Сівак, Лінда Суділовська, Тетяна Богдан та багато інших. Перелік вантажів стандартний, ось неповний перелік: мінеральна вода, овочі (помідори, кабачки, картопля), яйці курячі, консервація, тушковане м’ясо, військова форма, військове взуття, спідня білизна, шкарпетки, скоби бліндажні і багато іншого. На Попасну передали борошно. У місцевому хлібокомбінаті як і у Костянтинівському для бійців наших підрозділів випікають і хліб, і пиріжки. Потім свіжевипечені вироби ми розвозимо по нашим позиціям. Все це домовленості наших координаторів Василя Конька та Едуарда Хатмулліна з місцевою владою.




















У всіх підрозділах в яких за останні два дні побували наші активісти настрій бойовий. Бійці як завше нахвалювали нашу фірмову «Козацьку тушонку» шумського виробництва. Звичайно дякували і за маскувальні сітки  що виготовили у Тернополі колектив держархіву області, волонтери "Смаколиків" і "Майбутнього України",  і за шанцевий інструмент і за інше вкрай необхідне на війні.
На завершенні третьго літнього рейду відбулася і пам’ятна подія з історіі нашої групи.  Координатор волонтерської групи, громадської організації "Схід та Захід єдині" на Тернопільщині і в Західному регіоні України Василь Конько та координатор волонтерської групи, громадської організації "Схід та Захід єдині" на Донбасі і в зоні "АТО" Едуард Хатмуллін  урочисто вручили нашим активісткам Лінді Суділовській (Дніпропетровщина) та Лідії Сівак (Черкащина) нагороди. Ми вже писали про вшанування у Тернополі та Шумську  нагородою-відзнакою Української Православної Церкви Київського Патріархату медаллю "За жертовність і любов до України", тепер черга дійшла до центральних та східноукраїнських наших підрозділів. Треба сказати що Лідія Сівак та Лінда Суділовська своєю кожноденною волонтерською працею заслужили на це. Тоді ж невтомним трудівницям надано штатні посвідчення волонтерів. Вітаємо вас бойові подруги від усьго загалу волонтерів громадської організації «Схід та Захід єдині», удачі вам в наших нелегких маршах по фронту.
Практично на 16 липня майже увесь перелік вантажу розвезено, а нагадаю що він чималенький. Так  у літньому рейді з нумерацією три був такий перелік вантажу у тридцять тонн що прибув на Схід України: харчі (м'ясо тушковане, крупи, борошно 4 тонни, цукор і ін.), домашні закрутки, військове взуття тактичне, форма військова літня, маскувальні сітки, військове спорядження, шанцевий інструмент, металічні заготовки для душових, скоби на бліндажі, вода мінеральна 17 тонн, прибори оптичні нічні і багато чого іншого. 



















По фронтовим прострільним рокадним дорогам екіпажі групи пройшли як завше більше 2300 кілометрів, це не враховуючи шляху з Тернопілля до Донбасу.
16-17 липня Василь Конько і Сергій Чабан, практично завдяки Василевому спеціальному нацгвардійському вишколу зуміли на перекладних добратися з Донбасу до Тернополя. З Києва пізно об 23.10 (16 липня) на потяг Київ-Хмельницький не виявилось квитків, хоча три вагони були порожні. Чотири бійці з зони «АТО» що їхали у відпустку і два наших волонтери довго не могли донести до начальника потяга пана Швеця що вони з фронту і їх чекають дома, напевно укрзалізниці треба щось змінювати у своїй роботі. З цим «порожнім бронюванням» недалеко і до третього «майдану-майданчику» в конкретно залізноколійовому вигляді. Отож хлопці завдяки водієві «фури» Олегу Морозу з міста Прилук що їхав на Чернівці, доїхали до Хмельницького. Після змінивши шість авто, 17 липня добрались до Тернополя. Усім не байдужим водіям і працівникам ДПС шо допомогли нашим волонтерам, велике спасибі.
А на Донбасі, в постійній небезбеці продовжує роботу  координатор волонтерської групи, громадської організації "Схід та Захід єдині" в зоні "АТО" Едуард Хатмуллін зі своїми констянтинівськими побратимами, а ми готуємось до чергового рейду.

Для усіх тих хто хоче допомогти волонтерській групі «Схід та Захід єдині» подаю наші реквізити для перерахунку коштів: громадська організація "СХІД ТА ЗАХІД ЄДИНІ" .47100 Тернопільська обл. м.Шумськ вул Волинська 4
р/р 26001070100010,МФО 300142,код ЕДРПОУ 39783360,ПАТ "Укрінбанк".

Детальніше про рейди, і допомогу частинам читайте на нашій сторінці  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009348268812 і у інших українських ЗМІ.

Ігор Крочак, прес-секретар і координатор волонтерської групи, громадської організації "Схід та Захід єдині" із співпраці з засобами масової інформації.

Фото Сергія Чабана


P.S. Знімальна група телеканалу  ICTV, що працювала у Пісках 14 липня 2015 року відзняла наших активістів Василя Конька та Сергія Чабана під час волонтерських «буднів» коли там було «гаряче». Матеріал готувався для недільної передачі «Вісті тижня», можливо покажуть, подивимось...

Немає коментарів:

Дописати коментар