пʼятницю, 9 жовтня 2015 р.

Новини від групи «Схід та Захід єдині». Зустріч волонтерів та воїнів «АТО» з тернопільськими дітьми



В четвер 8 жовтня 2015 року волонтери  групи «Схід та Захід єдині» та воїни «АТО» провели з тернопільськими дітьми зустріч.


Розказати про будні, службу, волонтерські рейди в зоні військового протистояння на сході України до Тернопільської спеціальної загальноосвітньої школи для дітей з особливими потребами завітали: координатор волонтерської групи ГО «Схід та Захід єдині» по Тернопільщині та Західному регіоні України Василь Конько, волонтер групи Андрій Гащак, командир добровольчого батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Тернопіль» Володимир Катрук, представник 6-й батальйону територіальної оборони Тернопільської області «Збруч» Збройних сил України Віталій Прокопчук. З собою хлопці привезли у подарунки свіжі фрукти для діточок, яблука та банани.






























Діти спеціальної загальноосвітньої школи це особливі діти, але вони живуть в суспільстві. Слухаючи розповіді батьків та вчителів про «АТО» у дітей зявляється дуже багато запитань, і, щоб дати на них відповідь, педагоги школи вирішили зробити цю зустріч з військовими і волонтерами. Основна мета цього заходу, дати дітям відчуття захищеності, щоб вони відчували себе у безпеці. Так повідомила журналістам  вчитель історії Тернопільської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Світлана Лісовська.
Василь Конько розповів діточкам про волонтерські будні нашої групи, важкі марші до передової. Володимир Катрук про специфіку служби в зоні проведення «АТО», а ще показав елементи бойового спорядження бійця, бронежилет та захисний шолом. Навіть дав одягнути їх на себе учням старшого віку. Віталій Прокопчук роповів про військові нагороди. Завуч школи Марія Барвінок подякувала  воїнам та волонтерам за їх самопожертву та нелегку працю на фронті від імені педагогічного колективу та вихованців.
   Бійці та волонтери розповідали фронтові історії, відповідали на запитання, жартували. А ще фронтовики розповіли про роль волонтерів. Саме завдяки їм наші бійці отримали висококласні бронежилети та каски високого рівня захисту. Від себе діти подарували концерт, допомагали їм учні 19-ої школи Тернополя, та вручили бійцям власноруч виготовлені листівки та малюнки зі словами підтримки. Василь Конько подарував до музею школи копію документу волонтерської відзнаки, на «Волонтерську зірку» що встановлена у центрі Тернополя. Володимир Катрук шеврон батальйону «Тернопіль». Бійці та волонтери запевняють: дитячі обереги піднімають бойовий дух на фронті. А вчителі переконані: такі зустрічі виховують у дітей любов до України, шанобливе ставлення до наших бійців та волонтерів і відчуття власної національної гідності.

Ігор Крочак, прес-секретар волонтерської групи ГО «Схід та Захід єдині» (фото автора)


9 жовтня 2015 року

Немає коментарів:

Дописати коментар