середу, 21 жовтня 2015 р.

Нова серія марок

Нещодавно в Національному університеті «Львівська політехніка» відбувся міжнародний конгрес «Сучасні напрямки з хімії, біології, фармації та біотехнології». Його почесним гостем і співголовою був Роальд Гофман – уродженець Золочева, що на Львівщині, нобелівський лауреат у галузі хімії, професор одного з найвідоміших університетів США – Корнельського.

Не залишилися осторонь його візиту філателісти Львова й Тернополя. На замовлення Юрія Ковалькова львівський дизайнер Андрій Пилюх виготовив клубний штемпель спецпогашення. Професор політехніки Володимир Новіков люб’язно надав для погашення понад сто фірмових конвертів університету, заздалегідь була підготовлена і скринька для благодійних внесків для воїнів АТО.
Право першим поставити штемпель спецпогашення було надано Роальду Гофману. Нобеліст погасив перший конверт, потім другий, третій. Він нікому не відмовляв у власному підписі на конверті у цій спонтанній автограф-сесії. У багатьох присутніх на конверті була наклеєна марка «Ілля Мечников». Це – перша ластівка, якою УДППЗ «Укрпошта» розпочало серію «Лауреати Нобелівської премії». Приємно, що наступною поштовою мініатюрою в ній стане марка з портретом Роальда Гофмана, яка побачить світ у 2017 р., на честь 80-річчя з дня його народження. Цю звістку визнаний класик хімії сприйняв дуже радо.

Немає коментарів:

Дописати коментар