вівторок, 2 грудня 2014 р.

Docudays UA відвідав Українську миротворчу школу

Україною крокує 11 Мандрівний фестиваль документального кіно з прав людини Docudays UA. Щороку сотні тисяч мешканців України мають змогу ознайомитися з шедеврами світової документалістики.  Важливо, що регіональні координатори підтримують контакти і організовують спільні заходи. Прикладом такої співпраці став показ фільму "Зона без вогню.Вбивчі поля Шрі Ланки" для учасників Української миротворчої школи. Демонстрація фільму та його обговорення здійснили спільно регіональні координатори фестивалю Docudays UA у Харківській області Ігор Кофман та у Тернопільській області Володимир Ханас.

Ось деякі відгуки слухачів школи:
О.Таненок "Тематика больная для нашего зрителя, так как ассоциируется с войной на Востоке Украины. нужно отметить, что данный жанр - документальное кино прекрасная возможность познать оружающий мир через призму камеры. Подобногь рода фильмы могут быть элементом информационной войны и будут играть все возрастающую роль в системе противоборства.. Поэтому нужно, чтобы в украинском документальном кино нашлось больше места о войне в Донбассе, героях войны, добровольческих батальонах, надежде Савченко"
Рудь Світлана: Не можна сьогодні демострувати для широкого загалу у м. Краматорськ"

Без підпису: "Пожелание сделать звуковую дорожку на украинском или русском языке. И титры - совершенно не видно текст, мелкий шрифт, сливается с фоном"
Покотило Олена: "Жахливі події, неможливо спокійно спостерігати. під час перегляду задавала собі багато запитань. Як так могло трапитися у 21 столітті? Як так взагалі можливо цілеспрямовано знищувати мирне населення? Чи не повториться ця жахлива історія в нашій країні, чи якійсь іншій? проводжу паралель знищення населення у Чечні (знищення народу і розбудова розважального  бізнесу). А також з Україною: агресія воєнна, війна інформаційна і "глибока" стурбованість міжнародної спільноти в той час, коли потрібнва військова допомога. на жаль, навіть попри старашні наслідки тих подій, ми бачимо, що будь-яка інформація все одно буде зібрана і доведена . Так, це не допоможе загиблим, але, можливо зупинить  майбутні агресії, насилля, адже буде покарання!!! Фільм потрібно показувати всім, окрім дітей (щоб не трамвувати психіку) а також у жителів Донбасу може викликати негатив. Цей жах не повинен повторитися, геноцид недопустимий. Мусимо використати всі важелі впливу, щоб не допустити таких кривавих подій, як показано у фільмі"
Без підпису."Дякуємо організаторам за показ і обговорення. фільм страшний а ле заставляє думати і приймати правильні рішення"
На фото Володимира Ханаса - Ігор Кофман.

Для довідки
Українська миротворча школа працює з такими видами конфліктів:
  1. Конфлікти ідентичностей
  2. Міжрелігійні або міжетнічні конфлікти
  3. Конфлікти історичної пам’яті
  4. Конфлікти бачення спільного майбутньогоПроводять Школу:
    • Центр Близькосхідних Досліджень (Українська громадська організація) http://uames.org.ua/
    • Інформаційний центр «Майдан Моніторинг» (Міжнародна громадська організація з правлінням в Україні) http://maidan.org.ua
    • Stowaryszenie 4 Czerwca (Польська громадська організація) http://4czerwca.org/
    • Фонд «Європа XXI» (Українська громадська організація) http://www.europexxi.org.ua/


Немає коментарів:

Дописати коментар