пʼятницю, 25 квітня 2014 р.

Виконуючому обов’язки виконувати обов’язки

Те, що у женевських домовленостях під час чотиристоронньої зустрічі (ЄС, США, Україна, Росія) не обговорювалося питання Криму, його анексії та захисту прав громадян України, які там проживають, ще не означає, що домашнє завдання виконуючому обов’язки Президента України і уряду робити не треба. Однієї заяви прем’єр-міністра України щодо «подальших кроків для повернення Криму» не вистачить кримчанам та кримським татарам, які не підтримували дії своїх співвітчизників і під час так званого референдуму у Криму залишалися вдома.

Саме тому, звертаюся до в.о Президента України Олександра Турчинова та прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка

- В умовах анексії Криму звернути увагу та ознайомитися з настроями військових, які чергують на блокпостах на кордонах з республікою Крим і настроями мешканців селищ, де розташовані блокпости, адже присутність військових та техніки впливає на їхнє життя по-різному. Професіоналам поінформувати населення щодо наявності чи відсутності на їхніх городах та полях вибухової і «заритої військової техніки» (зі слів мешканця села Чонгар) задля вільного використання особистих земельних ділянок та врожаю.

- В умовах анексії Криму максимально підтримати співпрацю із правозахисними громадськими організаціями, які функціонують на території, нагадати мешканцям Кримської республіки та міста Севастополь про можливість звернення по допомогу до українського уряду стосовно порушень своїх прав.

- В умовах повної анексії Криму спробувати налагодити діалог з російською стороною стосовно обов’язку громадян України проходити різні процедури для підтвердження свого громадянства, прописки і місця проживання. Забезпечити рівні права з власниками російських паспортів в умовах анексії Криму.

- В умовах анексії Криму звернути особливу увагу на виявлені порушення прав громадянина України у Криму, розслідувати такі факти та вживати заходів відповідно чинного українського законодавства.

- В умовах анексії Криму зробити можливим перепис населення півострову спільно з російською стороною задля точного та чесного визначення співвідношення бажаючих лишатися громадянином України і бажаючих бути громадянином Російської Федерації.

- В умовах анексії Криму негайно зробити все можливе для доступу кримчан до прісної води. Задля життя, здоров’я, добробуту всіх мешканців півострову, незалежно від їхнього громадянства, відкинути подібні методи впливу на ситуацію.

- Унеможливити таку інформаційну політику, яка зашкодить у подальшому взаєморозумінню мешканців материкової України та півострову.



Дане звернення оприлюднено в інтернеті

та відправлено на поштову адресу Апарату Президента України

Немає коментарів:

Дописати коментар