четвер, 23 січня 2014 р.

ІЦ ММ: Чому Вам потрібен мир в Україні!?

Тут зібрані найважливіші відповіді на запитання з декількох інтерв'ю, які ми давали закордонним медіа впродовж останніх два місяці. Спасибі за увагу.

Хто бореться на вулицях Києва? Радикали? Націоналісти? 



Ні. Це боротьба середнього класу та громадянського суспільства, фрілансерів, журналістів, громадських організацій, працівників IT сфери, художників, студентів і людей похилого віку, яким нема чого втрачати за свої права. Київський Євромайдан як і інші Євромайдани по ВСІЙ Україні - це вид внутрішньої локальної еміграції з повністю корумпованої політичної та економічної системи.

Чого хочуть люди , і що вони можуть реально отримати ?
Народ хоче свободи . Це політичні свободи (свобода зібрань , свобода слова , свобода совісті , право на захист від дискримінації і т.д) , свобода від Росії та від правління сімейних кланів , яке є нинішнім режимом України . Число людей , які готові за це померти , зростає з кожним днем .

Що означають протести для українців , які не стоять на вулицях?
Це остаточний бій за незалежність України і за демократичні свободи . До цих пір з 1918 року в соціумі не виникало такої рішучості для цієї боротьби. Зараз всі протестувальники ясно бачать прямий вплив Росії за діями українського уряду і мають повну підставу стверджувати , що тепер на кону стоїть незалежність України .

Чому ви думаєте , що у людей не було рішучості для боротьби з 1918 року ? Що змінилося у свідомості і почуттях українців?

Ми , українці , дивний народ. Ми можемо багато років терпіти очевидну несправедливість. Однак ми повстаємо через пролиту кров або крайній ідіотизм чиновників. Чим жорсткіше вороги намагаються задавити нас , тим рішучіше  ми б'ємо у відповідь . Розворот в питанні Євроінтеграції (крайній ідіотизм ) , жорстоке побиття мирних протестантів 30 листопада 2013 та 1 грудня 2013 року(крайній ідіотизм) , шалене придушення прав людини « законами» від 16 січня 2014 вивело протести за точку неповернення. Опір став питанням виживання як для цілої нації,  так і для кожної людини.
1546147_10202292340362591_556415341_n

Який ймовірний підсумок Українського Опору?
Цього ніхто не може передбачити .

Чи дозволить Росія сусіднього уряду послабити тиск прийнятих сумнівних законів?
Ця битва є остаточною так само і для Росії. Україна - це наріжний камінь у мрії Путіна про нову російську імперію. Вони не послаблять свою хватку в Україні .

Чому в Києві почалося насильство ?
Насильство це частина сценарію , написаного в Кремлі. Це те , що потрібно Москві. Путін купив Януковича і залякує його . Деякі в його оточенні бажають отримати більше влади.
Ознаки цього проявилися і раніше, проте 30 листопада і 16 січня стали днями , коли повністю відкрилося справжнє обличчя уряду. А так звана «опозиція» і особливо три її « лідери» ( яких у народі називають « тритушки » ) показали повну відсутність самостійного мислення і діяли , як маріонетки . В даний час люди самоорганізувалися і продовжують розвивати самоорганізацію . Хоча , на жаль , їм доводиться витрачати багато часу , щоб пояснювати народам інших країн ті явища , які є очевидними для українців , а саме : системна корупція , кишенькові суди , репресії , які українські силовики проявляють до своїх власних громадян , повна відсутність звітності місцевих органів влади і самоврядування. Після двох місяців мирних протестів на тлі пасивності опозиційних політиків і провокацій міліції , терпіння народу вичерпалося .
Радикалізація мирних людей сталася тому , що в країні відсутні легальні способи для громадян або організацій зупинити введення в силу антиконституційних законів , позаяк суди коррумовані , працюють на «ручному управлінні » влади , включаючи і Конститційний Суд .

Що стало спусковим гачком для насильства ?
Янукович узурпував політичну владу в 2010 році, коли була переглянута Українська Конституція . Тоді суспільство промовчало , але напруга накопичувалося . Вибух стався , коли члени парламенту і правлячої Партії Регіонів узурпували право випускати закони без належної процедури голосування , передбаченої Конституцією. Коли 16 січня 2014 були « прийняті» так звані «закони» , то не проводився навіть підрахунок голосів.
Що стосується « радикальних дій» : очевидно , що їх ініціювали члени радикального правого крила політичних рухів і футбольних фанів і спровоковані агентами українського уряду та / або Росії . І , оскільки можновладці продовжували ігнорувати мирних протестантів впродовж двох місяців , цей радикалізм перейшов в маси. Ті , хто протестували мирно , стали « радикалами ». На сьогодні у нас немає « мирних протестантів » і , окремо , « радикалів » - це одні й ті ж люди. Також суспільство надає значно ширшу підтримку « радикальним » протестувальникам , ніж правому крилу політичних сил.

Наскільки згубними для демократії є нові українські закони?
Вони її остаточно задавлять .
Тут повний правовий аналіз
У день , коли були « прийняті» закони , була озвучена позиція ІЦ Майдан Моніторинг . Ми попереджали про наслідки :
"Якщо Президент не накладе вето на ці законопроекти , які насправді не пройшли процедури, і підпише їх , надавши їм законність , це стане початком нового витка соціальної і політичної кризи в Україні , етапу, на якому більш буде неможливо закликати всі сторони до дотримання закону і порядку , оскільки були знищені самі основи , на яких будується закон і порядок. "
Верховний комісар ООН з питань прав людини Нанні Пілей  виступила із заявою з приводу цих законів.
"Я вкрай стурбована закладеним в законах потенціалом щодо згортання і урізування свободи слова та свободи зібрань , порушенням права на інформацію та право вільної роботи громадянського суспільства. Закони також приведуть до звільнення від відповідальності та безкарності за порушення прав людини ».

Які заходи залякування були використані в придушенні протестів ?
Влада використовували безліч страхітливих засобів , деякі з них близькі до тортур. Наприклад :
1 ) використання проти протестуючих водометів при температурі нижче нуля
2 ) побиття заарештованих протестантів
3 ) тортури затриманих людей - приміром були спіймані двоє будівельників , які спали в прилеглому будівлі , їх побили , роздягли і стріляли по їх спинах гумовими кулями
4 ) прицільна стрільба по журналістам гумовими кулями - найбільш часто стрілки ціляться в область голови
5 ) протестувальників викрадають прямо з лікарень , звірячому б'ють , після чого відвозять в міліцейські дільниці
6 ) б'ють журналістів , які мають на одязі спеціальні позначення працівників мас -медіа
7 ) відданий наказ по лікарнях доповідати в міліцію про кожного пораненого...
Цей перелік можна продовжувати, але несила.

Ці страхітливі техніки розроблені в Росії?
Ці практичні методи використовуються багатьма режимами , де нехтується закон.
Коли Янукович став Президентом , він призначив на посади начальників міліції, армії і СБУ людей , які є маріонетками Путіна. І це не припущення . Деякі з них є громадянами Росії.
Тому зараз Росія може контролювати хід подій без Януковича. У Росії значна частина політиків вважає за необхідне приєднати деякі області України разом з населенням , оскільки вони стурбовані зменшенням кількості росіян в їх країні.
Щоб зробити це , їм потрібен привід , щоб послати миротворчі сили в Україну . Такий сценарій був застосований у Придністров'ї , Абхазії , Осетії. Тільки це може пояснити , чому Янукович говорить одне , а спецпідрозділи Беркуту роблять інше .
Але ми відрізняємося від Абхазії та інших згаданих вище регіонів : війна буде йти в країні , де є атомні станції. Таким чином наша біда безпосередньо стосується не тільки нас , а й цілого світу , особливо Європи.BelreuFCYAAsi-8

ГО Інформаційний Центр Майдан Моніторинг
Читати про нас http://top.maidanua.org

5 коментарів:

  1. Для того, щоб протестувати, треба спочатку скласти вимоги, та отримати підтримку народу (або якоїсь його частини), який висловлює підтримку ідеям за своїм місцем проживання, та передати їх відповідним чином до органів діючої влади. Що зробили "протестувальники"? - Вони виганяють дітей ( в тому числі й неповнолітніх!) і, прикриваючись їх тілами, нападають на службовців, які виконують свій обовязок по охороні громадського порядку. Це - гидко! В давнину козаки, коли йшли відстоювати свої права, ставили вперед своїх старійшин. Ото було дійсно зважене дійство. А так я розумію майдан, як силове втручання західних держав у внутрішні справи України. І не треба ганьбити Росію. Треба українцям самостійно вирішувати свої питання загальною спільнотою, думаючи СВОЄЮ головою. І, насамперед, отримавши підтримку господарів своєї землі, а не безхатченків, що за шмат сала знищують державу, встановлюючи свою диктатуру. Жоден справжній господар не залишить свою домівку, свою сімю, свою роботу на такий довгий час без куска хліба, аби качати права на майдані. перед спільнотою киян. Отож бо й є, що хтось платить тим, хто стоїть на майдані за зворушення та за бандитизм. І ми знаємо - хто. Адже дивним чином іноземні "журналісти" знаходять на майдані людей, які добре розуміють їх мову (через широкий гаманець). Годі волати, що на майдані стоїть народ. Народ ПРАЦЮЄ на своїй землі, впорядковує СВІЙ ДІМ, а не руйнує ЧУЖИЙ.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Може годі вже пережовувати одну й ту ж блювотину про тих, хто працює, а хто не працює? "Хадіть на работу" і "працювати" - це РІЗНІ речі.
      А тепер шодо народу: Соціолог спростувала Азарова: Майдан представляє всю Україну http://www.pravda.com.ua/news/2014/01/23/7010911/

      Видалити
    2. Ларисо, Ви хоч би постидалися називати людей, що стоять на лютому морозі та ризикують собою (за Вас та Вашу сім'ю також), виборюють право гідно жити та працювати в своїй країні, такими, що продалися за кусок сала... Напевне, Ви не знайшли часу або можливості самі прийти хоч раз та поспілкуватися з цими Українцями.
      Я пишаюся тим, що такі люди є в тій країні, де я народилася, живу та працюю (але на себе, а не на так звану сім'ю Януковичей)
      Не повторюйте те, що вкладають Вам в голову. Майте сміливість та честь та майте свою власну думку.

      Видалити
  2. Лариса, у тебя и имя ,вроде, нормальное, но ты что дура или жена беркутовца - жирующая на его зарплату????? Що тобі - гидко. Ти що там накалякала СВОЄЮ головою ?? Из-за таких дебилов, как и ты мне в своей стране жить херово. Думай своей башкой следующий раз, что писать.

    ВідповістиВидалити
  3. Не читал коментерии. Но То Что Бедные(Рабы) пойдут против Богатых со всех учебниках

    ВідповістиВидалити