пʼятницю, 20 березня 2015 р.

Свобода слова vs пропаганда

21 березня о 15.00 в Білій залі Будинку кіно  в рамках Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA відбудеться дискусія на тему: “Свобода слова vs пропаганда".

Тема свободи слова і пропаганди стала особливо актуальною в умовах військового конфлікту. Думки в суспільстві розділились. З одного боку постають питання: чи повинна держава обмежувати свободу слова і займатися пропагандою? До яких наслідків це може призвести? Як співвідноситься з міжнародними зобов’язаннями України?

З іншого — в чому полягає “небезпека” свободи слова? Чи не саме твердження, що держава перетворюється на “Великого брата”? Якщо так, то що громадянське суспільство має зробити аби уникнути цієї небезпеки?

У рамках заходу учасники представлять аргументи на користь обох позицій та спробують відповісти на ці питання.

До дискусії запрошені: Вікторія Сюмар, депутат Верховної Ради, голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики; Антоніна Черевко, консультант з міжнародного розвитку, медіа експерт; Тетяна Котюжинська, медіа-юрист, член Комісії з журналістської етики; Настя Станко, журналістка, Hromadske.tv; Микола Козирєв, голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини; Олександра Матвійчук, правозахистник, ГО “Центр Громадянських Свобод"; Сергій Лещенко, депутат Верховної Ради; Оксана Романюк, медіа-експерт, виконавчий директор Інституту Масової Інформації.

Немає коментарів:

Дописати коментар