четвер, 12 березня 2015 р.

З. Буяк: Не можна сидіти і аналізувати

– Європа, а особливо Німеччина, пам'ятає Другу світову війну і панічно боїться будь-яких рухів, що можуть загострити конфлікт. Але тут ситуація очевидна, сусіда б'ють. Тому проголошення заяв про моральну підтримку надалі виглядає підозріливою політикою - сказав про конфлікті на Сході України Збігнєв Буяк, опозиційний діяч в часи ПНР, а сьогодні співзасновник Комітету Солідарності з Україною. Про необхідність допомоги українській армії говорила в програмі „Po przecinku” на TVP Info Наталка Зубар, голова ІЦ "Майдан Моніторинг" 


Буяк критикуючи дії Європи щодо конфлікту на Сході України підкреслив, що "сидіння та аналіз ситуації в Польщі в штабах нічого не дасть". Треба бути на лінії фронту, щоби вміти допомогти. Треба добре розуміти ситуацію. Не можна сидіти і аналізувати - підкреслив Буяк. Зазначив, що Україна потребує підтримки. - Потрібні спостерігачі. Це інакша війна, це потрібно досліджувати на Сході - додав.
Допомога ослабленій армії
Про підтримку українській армії говорила також Наталка Зубар, Голова українського інформаційного центру " Майдан Моніторинг", що працює над дотриманням прапв людини і політичних прав в Україні. - Українській армії потрібні інструктори. Нема ані сучасної стратегії, ані озброєння. Там потрібна все - наголосила. Вона послалася на заяву польського міністра оборони Томаша Сємоняка, котрий обіцяв, що на Україну поїдуть польські інструктори, навчати українських сержантів. Про приїзд інструкторів заявили також предстаники інших країн в т.ч. США.
США підтримує Україну
Гості програми „Po przecinku” погодились з оцінкою допомоги, котру задекларували надати Україні США. Київ має отримати бронетранспортери та невеликі безпілотники
- Треба з одного боку оснащувати саму армію, котра постійно збільшується, але потрібно памятати, що вони на лінії фронту, а там розгортаються основні події. Через відсутність спорядження гине багато людей і є багато поранених - розповів Буяк.
– Ці сучасні безпілотники, котрі передають США, це є те, чого потребує українська армія. Безпілотники , котрі використовуються зараз в Україні, легко відслідковуються російською армією. - додала Зубар.

Пропагандистська війна  Українська діячка підкреслила, що Україна високо цінує як внесок Польщі , так і Європи в допомозі України. Розповіла також про російську пропаганду, котра пробує переконати українців, що вони залишились наодинці зі своїми проблемами. - Росія веде інформаційну війну. Говориться, що Україна нікому не потрібна і всі нас зрадили - сказала
- А Європа робить все що може. Європа - це демократія, це процедури, і потрібен час і суспільна згода. А Польща в Європі є послом України - підреслила Зубар.
Переклад Володимир Ханаса


Немає коментарів:

Дописати коментар