неділю, 29 березня 2015 р.

Черговий волонтерський рейд Тернопіль Шумськ Донбас



                          
28 березня 2015 року волонтерська група «Схід і Захід разом» при допомозі громад Тернопільської єпархії  УПЦ КП, підприємців, благодійників Тернополя, громадського формування Шумщини «Каскад» зібрали і відправили на схід України до наших бійців великий транспортний автомобіль допомоги, вагою близько 30 тонн («фура» сідельний тягач).

 Такий успіх логістики, нагадаю що два тижні тому цей же атомобіль під вправним кермуванням цього ж водія Віктора Ропія довіз в район Констянтинівки Донецької області допомогу за тією ж вагою. Волонтерська група «Схід і Захід разом» під керівництвом Едуарда Хатмулліна та Василя Конька успішно розвезла допомогу у найнебезпечніші опорні пункти і блок-пости фронтової лінії розмежування (читай попередні репортажі про группу «Схід і Захід разом»). Велике волонтерське і само собою солдатське спасибі хочеться сказати усім хто долучився до збору допомоги для наших бойових героїв. Усі без виключення пожертви і допомога важливі для підримки наших хлопців на фронті.















Зрозуміло що сильний і стійкий солдат це «той хто в шлунку не відчуває барабанного бою голоду…» так вважав видатний полководець король пруський Фрідріх II, та якщо мені незраджує памʹять гетьман Богдан-Зіновій Хмельницький ще трохи раніше за нього говорував що: «сало та сухарі то є «зброя» для війська не менш важлива як огниво, шрот та кулі до мушкетів і гаківниць, памʹятаймо про це панове старшино…». Отож велика дяка колективу бару «Галичанка» що по вулиці Бережанська шість у Тернополі і зрозуміло власникам за смачні вареники, голубці та пельмені що так вміло і технологічно приготовані. Вони незважаючи на тисячокілометровий марш не втрачають своєї смакоти, і вже там на сході після доставлення. Пані Віра Небесна запевнила що дівчата ще наготують на наступні рейди. От би так діяли і інші Тернопільські ресторації та бари.
  Секретар Тернопільської єпархії УПЦ КП протоієрей Олексій Головацький благословив водія і підвезений на загрузку вантаж тут у Тернополі, отець Миколай з храму Преображення Господнього у древньому княжому Шумську. Ми ж висловлюєм подяку Архиєпископу Тернопільському, Кременецькому і Бучацькому Української православної церки Київського патріархату Нестору за свʹященичу опіку і молитву за нас волонтерів в дорозі. І за ту допомогу що зібрали громади.
















Тепер трохи про Шумськ. Те що рблять хлопці і дівчата з громадського формування Шумщини «Каскад» взагалі важко описати. За своє журналістське буття я трохи потовкся по Україні. Таку дружність і заповзятісь як в них рідко де зустрінеш. Напевне це заслуга їх усіх і їхнього керівника Володимира Каніщева, вони всі аж світяться від тої доброї справи, допомоги нашим бійцям. Тим паче що серед них є ті хто вже встиг повоювати на фронті (позивний «Поручник»), і ті хто вже неодноразово виїзджав в зону АТО з допомогою для військ. Все то в них спориться, все вони вміють і «тушонки» крутять, і добряче сало вудять та й ще багато чого творять і ніколи в них нема того показного що так шкодить нам українцям. Василь Конько завжди каже: -Справжні хлопці…Треба буде колись зробити про них більший і розширеніший репортаж.












На цей раз вантаж пішов в район Старобільська і ще подекуди… але далі зась, бо недруг також геть усе читає. Колись після всього опишемо докладніше і більше. В переліку ж вантажу є все що потрібно на фронті: харчі, овочі, мука, цукор, матраси, військова форма і багато багато іншого.

Ігор Крочак, військовий історик і волонтер (фото автора)

P.S. Особлива дяка моїм колегам журналістам, операторам, редакторам: Тетяні Тарасенко, Олені Вербицькій, Ларисі Михальській, Миколі Шоту. Усім, усім за інформаційний супровід діяльності волонтерського руху Тернопілля і України, поінформоване і єдине у переконаннях сили і добра  суспільство це тещо допоможе нам вистояти і перемогти у цій війні …

Немає коментарів:

Дописати коментар