понеділок, 28 березня 2016 р.

Презентація книги Світлани Алексієвич


7 квітня о 19:00 у Домі освіти та культури «Майстер Клас» відбудеться довгождана київська презентація книги володарки літературного Нобеля 2015 року Світлани Алексієвич «Чорнобильська молитва: Хроніка майбутнього». Видавничий Дім «Комора» підготував книгу до друку в українському перекладі Оксани Забужко. Авторка внесла значні зміни та доповнення до попередньої редакції тексту, який отримав друге «народження» і в оновленому вигляді презентується вперше:


«Перше видання цієї книжки – під заголовком «Чорнобиль: Хроніка майбутнього» – вийшло друком у 1998 році… І протягом цілого того десятиліття Світлана Алексієвич продовжувала й далі працювати над книжкою: записувала нові інтерв’ю, вводила в чергові видання новихгероїв – кого з монологом, кого з реплікою, – додавала й викреслювала, дописувала й переписувала, так що книжка з роками росла й мінялася, як окрема жива істота. Коли, після всіх «нобелівських» дзвінків-розмов-привітань, ми погодилися з пані Світланою на тому, що слід її в Україні перевидати, я, на свій подив, зустрілася з зовсім іншою книжкою, ніж 18 років тому. Принаймні, читалася вона цим разом геть інакше» (З передмови Оксани Забужко).

Глядачі матимуть унікальну можливість спостерігати наживо яскравий діалог двох письменниць світового рівня, поставити питання, придбати книгу та взяти автографи.

Вхід – за попередньою реєстрацією:
http://bit.ly/1ReZK8u або за тел.: (044) 594 10 63
Адреса: Дім освіти та культури «Майстер Клас», вул. Лаврська, 16А

Перед презентацією о 16:30 у холі Майстер Класу (3 поверх) відбудеться єдина київська прес-конференція Світлани Алексієвич для представників ЗМІ. Акредитаційну форму можна заповнити за посиланням: http://bit.ly/1MkIT7m
З питань акредитації звертатися до прес-секретаря «Комори» Тетяни Майбороди (tetianamay@ukr.net, 096 787 35 43, 093 542 07 87).

Дорогі Друзі, інформація про подію також доповнюватиметься, адже організатори повідомили про нових учасників заходу. Стежмо за анонсами!




Немає коментарів:

Дописати коментар