пʼятницю, 27 листопада 2015 р.

Метафізика сваволі, або Апологія війни?

Ось як навіть ліберальні (?) російські інтелектуали оцінюють ситуацію із загибеллю СУ-24. ej.ru:
Цитую військового єксперта Олександра Гольця по
"... немає ніяких сумнівів в тому, що відповідальність за загибель російського літака СУ-24 несе турецька сторона. Навіть якщо повірити у версію Анкари, що російські літаки порушили турецький повітряний простір, не було ніяких підстав підозрювати, що вони можуть загрожувати Туреччині,
як безпосередніми військовими ударами, так і проведенням розвідки або чимось подібним. Це означає, що Туреччина скористалася своїм правом на самооборону, перевищивши всі допустимі можливості ".
Тобто військовий бомбордувальник іншої воюючої держави залітає на суверенну територію Туреччини, але підла Туреччина не враховує, що їй це нічим не загрожує, і "завдає удару в спину".
Мені цікаво, а як би діяла  Росія, якби на її територію залетів навантажений ракетами військовий бомбардувальник іншої держави? Щось мені підказує, що російські ВПС не упустили б можливості продемонструвати свою боєготовність.
Але як би там не було, а справжня проблема полягає в тому, що тепер РФ діє за  логікою серійного вбивці. Як який-небудь Чикатило або Онопрієнко, сп'янілі від крові жертв свого насильства, вже не можуть зупинитися, так і путінська РФ, напившись української крові, знайшла енергію людожера. Їй тепер мораль і норми міжнародного права по барабану. І навіть ось цей експерт в ліберальному виданні не тільки не запитує Путіна: "Ти якого біса туди поліз?", - Ні, він і норми міжнародно права виносить за дужки свавілля вбивці.
В кінці XIX століття Ніцше говорив про настання епохи знецінення всіх цінностей - епохи нігілізму - і пророкував, що наслідки цього нового світоустрою позначаться повною мірою років через 150-200.
Ну ось, ми і опинилися в цьому гібридному нігілістичному світі.І, здається, тільки війна і смерть тепер найбільш достовірно підтверджують реальність цього світу.

Немає коментарів:

Дописати коментар