суботу, 21 листопада 2015 р.

Путінська Росія:неосталінізм,тероризм,ненависть


Після жахливої трагедії, що сталася в Парижі, екс-президент Франції Н.Саркозі заявив, що без Росії  антитерористична коаліція існувати не може. Очевидно він забув просту істину – Росія є однією з найбільш терористичних потуг у світі. Хіба держави-миротвоці захоплюють чужі країни, чужі території, викрадають з чужих територій їх громадян?

А Росія, очолювана «великим миротворцем» В.Путіним ще й прикриває свій державний тероризм потоком пропагандистської брехні.
Путін досвідчений політичний шахіст. Метою його діяльності є перетворення Росії у наддержаву, яка б диктувала свою волю державам усього світу і тому він напрошується у союзники США, Німеччини, Франції. Його мрією є лідерство у світі – будь-якою ціною.
За висловом Юрія Щербака – Росія є терористичною країною номер один. Хіба ж не від російської зброї гинуть сьогодні українці, як нещодавно гинули грузини. Хіба не на території маленької Молдови стоїть російське каральне військо, хіба Москва не погрожує прибалтійським державам, хіба Путін не погрожує навіть своїм примусовим союзникам – Білорусі та Казахстану. Хіба не Росія чинить провокації біля кордонів сусідніх держав чи у внутрішніх водах, як рівно ж в повітряному просторі країн Європи та Америки?
Вторгнувшись у Сірію, Путін аж ніяк не переслідував миротворчої мети, а щоб утвердитися на Близькому Сході, врятувати кривавий режим Асада і протиставитись коаліції західних держав. Російські ракети, бомби і снаряди чомусь спочатку падали на опозиційні Асадові сили, а не на терористів ІДІЛ.
Фарисейська маска миролюба і миротворця спадає як тільки його дії наштовхуються на опір чи небажання великих держав мати справу з Путіним та Росією.
Брехня давно зведена у ранг державної політики Путіна. Не моргаючи оком і не червоніючи від обману, президент Росії стверджує, що російських військ в Україні немає, що Росія не постачає зброї російським найманцям, що нарешті Путін і його бандити в Донбасі строго дотримуються міських домовленостей і т.д.
Якщо Європа і США під впливом трагедії в Парижі прийме Путіна до антитерористичної коаліції – дуже скоро дії російського президента змусять їх задуматися над своїм гуманізмом.
Як відомо, Росія проголосила себе правонаступницею СРСР і відповідно,  її внутрішня і зовнішня політика не змінилася. І ніколи не зміниться, бо ж режим Путіна це типовий неосталінізм, а він сатрап сталінського типу.
Щоб заручитися підтримкою будь-яких політичних середовищ, Путін поставив собі на службу відомих політиків, як от С.Берлусконі, який заявляє, що Путін найкращий союзник Європи. Він же одобрив загарбання Росією Криму і Донбасу. Шкода, що він не розуміє того, що є в Путіна другом як «халіф на хвилинку». Так мислить і Н.Саркозі і «друзі» меншого пошибу типу Сари Вагенкнехт чи Марі Лепен.
Ненависть до демократичних цінностей, дух реваншизму, дестабілізація в Європі та у всьому світі є великим терористичним почерком глибинного чекістського авторитаризму.
Десятки років більшовицький режим СРСР підготовляв в утримував за свій рахунок десятки терористичних державних так і не державних організацій в Азії, Африці, Латинській Америці і в старій Європі. Нинішня Росія лише злегка завуальована свої дії і помисли, але суть їх залишається аналогічною її попередників із політбюро КПРС.
Москва проробляє різні антиєвропейські ходи; зокрема, агресія в Україні, утримання режиму Асада в Сирії, що призвело до масової втечі її громадян у Європу, здобуття прихильності, будь-якою ціною, державних діячів типу В.Клауса, який любить тусуватися з георгієвською стрічкою, його колега Земан та інші. В.Путін зумів за час свого президентства поставити собі на службу праві і ліві політичні партії і організації Європи. З єдиною метою – розколоти і дестабілізувати Європу, а вже потім насолоджуватися «союзом 15-ти республік-сестер». Отже, нинішня Росія – це «новий модернізований варіант імперії зла».
Ліберальній Європі ще не раз доведеться протирати  очі і робити невинну гримасу на обличчі від пропозицій, а ще більше від «приятельських» дій путінської Росії.
Лібералізм чи неолібералізм з його панівними засадами космополітизму, меркантилізму та іррелігійності не витримує ударів своїх явних і прихованих ворогів. І поступово відступає! Потрібні нові Аденауери та Рейгани.
Трагедією в Парижі, без сумніву, скористається Путін. Прикладом того є активізація його маріонеток і власних загонів на Донбасі, адже за трагедією у Франції може притупитися не така вже й велика увага європейських лідерів до подій в Україні і не тільки в Україні.
Українське суспільство і його політичне керівництво має бути готовим до активізації та ескалації бойових дій на сході України і заодно до активізацій українських сюзеренів та путінських батраків. Імперський дискурс Росії лише злегка завуальовується.
В неділю 15 листопада на російському каналі «Планета» RTR відбувся політичний сходняк депутатів Думи, політологів та вчених. Керував цим збіговиськом сумнозвісний Володимир Соловйов, який паплюжив Україну та її політичне керівництво. Найбільше дісталося США, яких і Жириновський і господа Ірина Ярова і їх підспівувачі – В.Ніконов, А.Кокошин, С.Станкевич, М.Ісаїв та інші обвинувачували в усіх гріхах, особливо в потуранні тероризмові, який фінансується з Катару. Без сумніву, виспівувалися дифірамби В.Путіну. представник Польщі – Якуб Карейба спробував висунути своє бачення сьогоднішніх подій, але був дружньо затюканий і Соловйовим і Ко. Панове політики, забрехавшись, вдавано «забули», що всі кінці тероризму ведуть до білокам’яної. Будьмо пильні.
Ігор Федик

Галицький аналітичний центр  

Немає коментарів:

Дописати коментар