неділю, 22 листопада 2015 р.

Микола Козирєв: Падіння

Це не ЛЕПи падають, це влада так падає-нахиляється. І якщо для підтримки свого "авторитету" вона почне просто закручувати гайки, падіння лише прискориться.
Глибокі протиріччя в системі сформованих політико-економічних відносин - суперечності між феодально-олігархічної структурою влади, орієнтованої на халявну ресурсну ренту, і сучасною ринково-демократичною формою капіталізації цих ресурсів - два роки тому розірвали державну гамівну сорочку на грудях народу на Майдані.

Минулі два роки показали, що спроби провести будь-які реформи при збереженні злоякісної олігархічної пухлини в тілі країни, приречені на імітацію і провал. А минулі вибори стали цинічною демонстрацією такої імітації і серйозних зусиль олігархічної гвардії з реставрації звичного порядку і тієї ж гамівної сорочки. Кривий Ріг і сьогодні бунтує, не бажаючи її одягати ..
І всі ці поствиборні топ-новини про мордобої і ЛЕПи - зовнішні симптоми зазначеного вище внутрішнього невирішеного питання про суперечність історичного масштабу. Населення вже відчуло себе народом і буде робити те, що у нього легше виходить - бунтувати. Якщо тільки політики не будуть робити те, до чого зобов'язує їх історична ситуація.
Nikolay Kozyrev
Переклад В.Ханаса

Немає коментарів:

Дописати коментар