четвер, 13 березня 2014 р.

У Раді АР Крим визнали: самооборона-"іноземці"

Нещодавно у Сімферополі відпустили із заручників французького журналіста, якого затримали під час штурму. Переговори із місцевими самооборонцями вів голова НМПУ Юрій Луканов. Вийшло результативно.

Задіяли Міжнародну федерацію журналістів та Європейську федерацію журналістів, які зверталися до Кримського парламенту по телефону.

Але з парламенту нашим зарубіжним колегам відповіли, що вони хоча знають про випадок затримання, але нічого не можуть зробити, бо «самооборона - це іноземні громадяни»... Тобто, Кримський парламент визнає, що на території АР Крим беруть людей у заручники інші іноземні громадяни (!). І це було сказано Міжнародній федерації журналістів (!)
Впродовж часу, поки французького колегу утримували - були поряд інші колеги: два журналісти з Японії, знімальна група з Австралії, кримські колеги із Центру журналістських розслідувань, активісти із Крим SOS. Разом - близько 10 осіб.
І СПІЛЬНІ ЗУСИЛЛЯ ДАЛИ ПОЗИТИВНИЙ РЕЗУЛЬТАТ!!! СОЛІДАРНІСТЬ - ПРАЦЮЄ!!!
Отже, якщо раптом треба - дзвоніть у приймальню спікера Кримського парламенту - Володимира Константінова - + 380 652 62 00 21 + 380 652 54 42 55 + 380 652 54 59 60 speaker@rada.crimea.ua.
Повідомляйте також мене (050 356 57 58) - буду писати у МФЖ та ЄФЖ - нехай теж долучаються, раз українське законодавство не діє...
Я вже озвучила їм ідею про щось на зразок «міжнародної гарячої лінії». Треба про це просити на час референдуму та підрахунку голосів у Криму.
А також – може, звернемося до Союзу журналістів Росії, щоб вони теж своїм землякам пояснили тонкощі міжнародного законодавства щодо журналістів.


Немає коментарів:

Дописати коментар