понеділок, 10 березня 2014 р.

Луганськ. Перебіг вчорашніх подій

Стояли мирно з прапорами і плакатами. Розгорнули великий прапор.

Десь опів на першу або раніше по Радянській підтгнулася колона голів у 300-400 гопоти, яку інші зрадники вітали скандуванням "Россія". Вони відразу кинулися у наступ, і прорвали очеплення міліція, яка стояла навіть без захисної амуніції і щитів.

Нападники відразу почали бійку. Деякі були озброєні дринками, балончиками і пістолетами.



Дуже швидко нас витіснили у глиб скверу. Залізли на постамент Шевченка і розкидали усі квіти.

Продовжили наступ на ОДА, не припиняючі ловити і бити наших.

С десяток активістів забігли у ОДА, я вирішив не робити цього і побіг у бік Театральної площі.

Міліція стала кордном перед входом до будівлі і тримала її хвилин 5-10 а потім швиденько відступила вбік і стали спокійно спостерігати як захополюють держустанову, посміхаючись і перекурючи.

З натовпу виділилася группа з 15-20 осіб, у цивільному, але у захисній амуніції, з битами, цепами, і помітив у старшого револьвер. Ця группа мала розпізнавальний знак - бузкову стрічку на руці.

Натовп вірвався до ОДА і почався мітинг. Дуже швидко на даху один невідомий почав знімати прапор України. Прапор довго не піддавався. І триколор він не зміг підняти вище середини флагштоку.

Ми, з активістами ГС стояли по той бік скверу і чекали відомостей від побратимів, що опинилися у пастці. Через годину чи більше повідомили що їх вивели з іншого боку.

Ми їх дочекалися на розі біля Пассажу. У цю ж мить помітили, що на спорожнілому майданчику біля Тараса кілька гоблінів б’ють одного хлопця. Побігли відбили хлопця і швидко пішли до Скверу Пам’яті де вже були люди з мітингу і він продовжувався.

Більшість з наче ГС живі-здорові. Сашкові зламали зуба. Мені лише порвали куртку. Серед інших учасників напевно є десятка півтора постраждалих. Особисто бачив як ці скажені нелюди гамселили ошатну жіночку ногами на землі. До речі серед агресивних нападників було доволі багато осіб жіночої статі, що виглядали лютішими за своїх кобелів.

Під час відходу до ОДА, бачив як наш активіст ГС відмахувався молотком від гопоти і ментів. Потім втратив його з поля зору. Коли зібралися докупи і серед визволених з ОДА я його не побачив. Я не знаю як його звати. Але він завжди присутній. Середнього росту і статури, русявий, у окулярах. Темно-зелена куртка і чорна в’язана шапочка. Хто його бачив після атаки?

Зняв кілька відео. Викладу пізніше.

Боротьба триває. Висновок очевидний поки що один - міліція заодно з бандитами або намагається не втручатися. Що у будь-якому разі є саботуванням роботи МВС.

Слава Україні.
http://www.youtube.com/watch?v=uE_zvh91pDo
Сергей Зеленский

Немає коментарів:

Дописати коментар