середу, 18 травня 2016 р.

Мала відправка - рейд з Тернополя від групи "Схід та Захід єдині" рушила на фронт...




Ми вже писали що наша подруга групи ГО "Схід та Захід єдині" відважна коломийчанка Євдокія Романчич вирушить на схід. І ось 18 травня 2016 року старт відбувся. Робились, як каже Василь Конько, цілий попередній тиждень останні штрихи.
З огляду на це невтомне жіноцтво з тернопільських господинь об'єднання "Матерів в молитві" з парафії Св.Свмч.Йосафата УГКЦ в Тернополі з Марією Шестопалкою готували смачні страви.
Та про все попопорядку. Сьогодні завантаження ми почали в селі Озерна Зборівського району Тернопільської області а згодом у Тернополі. Наш озернянський активіст Ярослав Брилінський чекав на складі, прийшли нам допомагати як завжди учні місцевої школи за що дякуємо педагогічному колективу. Ярослав швиденько розказав нашому координатору по заходу України Василю Конько скільки і чого відправляємо з Євдокією і ми почали завантаження. Впорядкування вантажу в "бусі" вміло провадив наш активіст Олег Тимошенко. А я, викладу про суть того що поїхало до бійців зі Зборівщини. Отож це: домашні закрутки, картопля, буряк, крупи, тушковане мясо і багато чого іншого. Відзначились місто Зборів, там навіть працівники райради допомогли. Дуже їм дякуємо за це (загалом вага до 700 кілограмів). А ще активні села в зборі волонтерської допомоги, власне Озерна і Гаї Ростоцькі. Зборівщина дала загальну вагу одну тонну. Володимир Барановський і Оксана Шевчук та громада Заложців передали ковбаси, шинки, домашні закрутки.

































































































З самого міста Тернополя ми додали клубніку, лимони, грейпфрути, молоду картоплю, цибулю, буряк, закупили у підприємців сардельки і "хлібець м'ясний" (100 кілограмів). Тепер про об'єднання "Матерів в молитві" з парафії Св.Свмч.Йосафата УГКЦ в Тернополі. Невтомні господині з Марією Шестопалкою на чолі зготували: 5-ть відеречок пятилітрових печериць тушених, 4-и капусти тушеної з свинними реберцями, 2 -а сиру домашнього посоленого, 2-ві бочечки салату з капусти свіжої (100 літрів), 12- відерок п'ятилітрових капусти квашеної, 9 -ть салату з моркви "По корейськи", 9 -ть відерок котлет з печеною свининою. Звичайно що і на цей раз з Тернополя поїхали традиційні вареники (25 відерок) і пельмені (14-ть), сала посоленого сім ящиків. За останні післявеликодні дні жіноцтво виготовило аж 170-ть відеречок салату бурячку з хроном. Солодкого випеченого дбайливими материнськими руками відправлено на передову аж 32-ві пачки, подяка молочному ряду Центрального ринку Тернополя за сир. Імбир з медом добре хлопцям на передовій смакують. На цей раз пані Марія з жіноцтвом зготувала 90 баночок по 500 грамів кожна. За мід дуже дякуємо магазину "Бдожли нектар" на центральному ринку Тернополя, а саме пану Михайлу і його команді. А ковбасному і м'ясному відділу з того ж таки ринку теж превелика пошана і дяка за надану допомогу продуктами до страв. Виготовити цю смакоту для хлопців на передовій було можливо тільки завдяки злагодженій роботі нашої команди. Василь Конько організовував доставлення продуктів і інградієнтів. Талант пані Марії і тернопільських трудівниць, їх невтомна праця забезпечили виготовлення усієї цієї смакоти. Навіть два відерця холодцю хлопцям передали. Загалом намічався такий перегруз автомобіля Євдокії Романчич що вирішили частину вантажу відправити експрес поштовою доставкою, а там на сході України Євдокія його забере і передасть бійцям. Алла Чонгар передала милиці для поренених, інвалідні візки, медикаменти що будуть доставлені до госпіталів. Не забули і про забезпечення атомобіля що стартував пальним. Та я думаю що Євдокія сама напише на своїй сторінці що і куди вона завезла і як їхала, а ми продублюємо в нас. Зараз же побажаємо їй удачі і щасливої дороги. Нехай береже її Господь, і Святий Миколай чудотворець.


Щасливої дороги тобі подруго !


Ігор Крочак, прес-секретар ГО "Схід та Захід єдині"

(фото автора)



18 травня 2016 року

Немає коментарів:

Дописати коментар