вівторок, 26 квітня 2016 р.

Олег Ущенко про кіно...ч.2

Продовжуємо збирати нєтлєнки від Олега Ущенка
***
ми, кожен з нас і наша держава, маємо дотримуватися прописної істини: якщо хочемо, щоби до нас прислухалися і нас розуміли, то мусимо навчитися слухати думки інших і вміти чітко та аргументовано доносити свої... бо інших способів світ не знає... і, повірте, ті мороки з польським кіном "Волинь" та російським (ніхто в світі не сумнівається, хто замовник) "Україна - маски революції" виглядали би надуманими, якби Україна адекватно відповідала опонентами своїми якісними продуктами...
якщо резюмувати дописи українців з приводу цих фільмів, то виходить якесь дурне і безпомічне "чому вони зняли так, як вони хочуть, а не так, як краще для нас"... а, чому вони повинні знімати так, як хочемо ми? де наші фільми про події на Волині? де наші фільми про Майдан? я не кажу про роботи для домашнього вжитку, з якими відмітилися може вже і сотні авторів. я про продукти, які би мали резонанс у світі. бо не штука зняти фільм. штука - зробити його так, щоби в інтенсивному потоці інформації звернули увагу саме на нього. поки-що ми спромоглися тільки на один вартісний фільм про Майдан. документальний. його навіть висунули на Оскара. але потім всі пересварилися... а де художні фільми про Майдан? скажете, в держави не має грошей? але в той самий час держава тратить сотні (сотні, Карл!!!) лямів баксів на завершення фільмів, які на половину зроблені, і з того, що є, зрозуміло, що вони ніколи не будуть мати широкої аудиторії... повірте, світ нам нічого не винен. люди допомагають нам, як можуть. нам, найперше, з собою треба негайно щось робити...
***
у страсний тиждень - тільки позитив.
пригадуєте, я писав про складну долю сценарію рекламного ролика від студента. там вклинився оператор з місцевого телебачення, наобіцяв, що все зробить у 5 разів дешевше і т. д... звісно, що нічого з цього не вийшло. мене запевнили, що хлопчина свої гроші отримає. йшлося про 10000 грн. він навіть зателефонував мені, що йде на фірму по гроші.
насправді, йому тоді не заплатили, а він соромився зателефонувати. і тільки сьогодні та вікопомна подія збулася! дві години (дві!) довелося переконувати людину, яка достатньо заробляє, що за ідеї треба платити. у нього в голові цей пунктик відсутній. замість нього там фраза "мені хлопці з (назва місцевого телебачення) такий самий зроблять за тисячу". та нехай вони тобі роблять хоч за могорич чи за 50 гривень - то їх справа, але, якщо тобі сподобався цей сценарій, то заплати хлопчині. тим більше, що гроші смішні.

головне, що студент отримав свою копійку.
отак нелегкими кроками і будемо просуватися у напрямку до цивілізації. навіть не має що більше додати. яка країна - такі і позитиви. )
***
Кем підтвердив, що всі частини "Аватару" будуть знімати водночас: "Це глобальне виробництво. Приблизно так знімають міні-серіали. В понеділок знімаю сцену з четвертого фільму, у вівторок - з першого. До восьми години хронометражу. Справжній виклик для всіх нас - тримати в пам'яті всю картину цілком, загальну сюжетну лінію, кожен важливий її поворот." Там правда намічаються тертя з "Зоряними війнами", але надіється, що все залагодиться. (Слабо віриться, бо в Голлівуді, коли прем'єри мега-проектів сходяться в часі, то хтось когось мусить з'їсти або обісрати.) Кем обіцяє більше натурних сцен: "Частково ми будемо створювати на основі цих матеріалів CGI-сцени, а частково - вони з'являться у фільмах незмінними". "Аватар 2" вийде у грудні 2018.
***
Джеймс Кемерон запостив 3 фото зі знімального майданчику "Аватар2", а Вася Пупкін - 126 фото "Дача після дощу".
***
Китайська студія Alibaba Pictures викупила у 20th Century Fox права на рімейк "Ночі в музеї". Alibaba Pictures активно співпрацює з Paramount Pictures - має намір інвестувати в "Стартрек 3" і "Черепашки-ніндзя 2". А ще вони розвивають власний пул кінопроектів. це тільки одна студія. Нічого так для країни, яка ще 10 років тому плелася зі своїм кіном в хвості цивілізації... скільки там чиновників розстріляли? - 10000 тільки в Пекіні...
***
в Китаї чергова спроба зрубати бабла з Голлівуду. туркомпанія Wulong Karst Tourism подала до суду на "Трансформери 4".
інвестували у фільм $750k. розраховуючи на демонстрацію логотипу в одному з епізодів. але сцену зарубали. прикіл у тому, що амери потім постаралися компенсувати відсутність логотипу - Майкл Бей зняв для Wulong Karst Tourism рекламний ролик її курорту, передали частину реквізиту та декорацій, які мож використати для залучення клієнтури. але китайці зажадали компенсації - 27 лямів зелені. 27 лямів за 750 тисяч - оце апетити! хоча, звідки вилізла чергова жаба в китайців, зрозуміти не важко - "Трансформери 4" в Китаї зібрали понад 300 лямів баксів. суд виглядатиме "немножко па дібільному", навіть, якщо адвокати китайців наполягатимуть на компенсації "упущеної вигоди". але! амери можуть виплатити з однієї причини. вони намагаються будь-що утриматися на китайському ринку. вартує китайцям лише пригрозити не пускати Paramount і в Голлівуді зашелестять баблом...

***
Нарешті збудеться мрія Шварценегера - спробується в комедії. Він давно (чи весь час?) про то мріяв і от чуваку запропонували фільм "Чому ми вбиваємо Гюнтера". Міжнародна групу найманих вбивць хоче знайти і ліквідувати Гюнтера - кілера, який вихваляється, що найкращий в світі профі. Гюнтер весь час на крок попереду, тому всі їх плани летять під хвіст. Автор сценарію і постановник - зірка телешоу Saturday Night Live Таран Кіллем. То його режисерський дебют. Знімати почнуть у червні, а покупцям представлять в Каннах. В планах Шварценегера комедія "Трійня" - продовження знаменитих "Близнюків".

Мене тут щастя за Кіллема розпирає - нарешті протиснеться в ту вузьку щілину. Ну і за Канни - американці рідко там дебютують з новими проектами...
***
вперше в житті розглядаю проект, де вартість аудіоряду майже у два рази перевищує вартість відеоряду і постпродакшину всього відео. і нічого дивного. об'єм робіт, який 3-5 років тому вартував $100k, зараз обходиться за $30k. а за $250k знімаються досить нормальні повнометражні фільми.
***
Оце старт!
За перші вихідні "Перший месник 3" в Америці зібрав перших 182 лями - п'ятий старт в історії кіно. Walt Disney розраховував на 170-175 лямів. А в усьому світі "Першому меснику 3" вдалося нашкрябати перших 700 лямів. Найуспішніше фільм вистрелив в Китаї - перших 95,8 ляма, в Південній Кореї та Великобританії вони перших 53 і 40 лямів. Це дозволило Walt Disney заробити більше ярда за 128 днів. (Попередній рекорд - 165 днів.) Міжнародні збори проектів Walt Disney вже перевищили два ярди. На другому місці ще один фільм Walt Disney - "Книга джунглів" - 21 лям, при світових зборах 776 лямів.

Що ту скажеш? При їх фанбазі та очікуваності...
***
Не пішов мені цей фільм. стоїть фоном. при $70L кошторису каса від 40 до 70 лямів за різними версіями. І Наджафі - мегавеличина, і Вайлд. але не пішло. ну не може фільм складатися з одних вибухів і перестрілок, навіть, якщо вони страшенно шикарно виконані з технічної точки зору. Додивлюся через силу.
***
навіть в америці не має гендерної справедливості. зірка "Карткового будиночку" Робін Райт погризлася з начальством за такий же розмір гонорару, як у Кевіна Спейсі. (Карл, і це в американському ентертейменті!) Райт у "Картковому будиночку" не лише виконує роль дружини персонажа Спейсі, але є ще режисером та продюсером. Спейсі за третій сезон отримав 9 лямів, а Райт - не повних 5. плачу - як же вона тепер з тими копійкам кінці з кінцями зведе? якщо чесно, то вона і Сіґурні Вівер - мої няшки. але порадив би їй з бабою Оксаною зідзвонитися - та навчить її, як продавати на базарі сир, молоко, сметану, яйця...
***
виплакані сльози кримсько-татарських матерів (як і українських чи єврейських) хай стануть невідмОльним прокляттям для їх катів. бо нікому не дозволено позбавляти цілий народ Батьківщини!
***
Популярного французького актора Самі Насері, (пам'ятаєте водія-маніяка у фільмах "Таксі"), зупинила поліція на набережній Круазетт у Каннах і він пред'явив їм українські водійські права. Справа у тому, що в Насері давно відібрали французькі права, бо дуже часто порушує правила дорожнього руху. І чувак не розгубився.

Хоч якось Україна засвітилася у Каннах.
***
Деніел Крейг (або, як кажуть у народі, Юрiй Костiв) може стати найвисокооплачувальнішим актором в історії кінематографу, якщо повернеться до Джеймса Бонда. Йому пообіцяли 100 лямів за два наступних фільми. Анонімні джерела видання стверджують, що Крейг відкинув таку щедру пропозицію, підтвердивши свої колишні заяви про те, що він більше не має наміру грати агента 007. Одні кажуть, що чувак категорично відмовився, інші, що переговори лише почалися. В принципі, Крейг вже і так найвисокооплачуваніший виконавець Бонда. За 4 фільми з "бондіани" має понад 38 лямів фунтів стерлінгів (50 лямів зелені). Якщо йдеться про магічні здібності цієї франшизи щодо бабла, то слід пригадати, що до появи Бонда MGM дихала через раз. "007 Спектр" приніс у світовому прокаті майже 900 лямів. Як на мене, то Спектр був трохи блідіший Скайфолла.
***
навіть в америці не має гендерної справедливості. зірка "Карткового будиночку" Робін Райт погризлася з начальством за такий же розмір гонорару, як у Кевіна Спейсі. (Карл, і це в американському ентертейменті!) Райт у "Картковому будиночку" не лише виконує роль дружини персонажа Спейсі, але є ще режисером та продюсером. Спейсі за третій сезон отримав 9 лямів, а Райт - не повних 5. плачу - як же вона тепер з тими копійкам кінці з кінцями зведе? якщо чесно, то вона і Сіґурні Вівер - мої няшки. але порадив би їй з бабою Оксаною зідзвонитися - та навчить її, як продавати на базарі сир, молоко, сметану, яйця..
***
українські журналісти - всім журналістам журналісти!
дзвінок з києва:
- ...завтра з ранку ми будемо вітати українських кінематографістів з успіхами у Каннах. у вас є можливість сказати пару слів по скайпу?
- Джордж Міллер про ті успіхи в курсі?
- а хто такий Джордж Міллер?
-----
Завіса! Овації! Біс! )))
-----
p.s. для тих, хто не в темі, Джордж Міллер - голова журі на цьогорічному кінофестивалі у Каннах..

Відбір нєтлєнок тривав до 20 липня 2014.. Далі буде

Немає коментарів:

Дописати коментар