четвер, 12 листопада 2015 р.

Вісті з передової від групи «Схід та Захід єдині». Гарбузова каша на передові позиції під посвист куль…



Новий тиждень почався для волонтерів нашої групи маршами на передові позиції. Едуард Хатмуллін (координатор групи по зоні АТО) відвідав підрозділ загиблих героїв «Гектора» та «Артиста» (53-тя бригада) з допомогою в день пам’яті на 9-ть днів. У підрозділі героїв вшанували спільною молитвою. Також у ті дні допомога була доставлена до батальйону «Айдар» та до інших підрозділів на передовій.

 Наш активіст Володимир Авдєєв 10 листопада 2015 року здійснив марш на Піски, Водяне, Опитне, «Зеніт», «Шахту» Путилівську біля населенного пункту Бутовка і ген-ген аж за «Шахту» на позиції «Маски» що біля «Спартака» в зоні Донецького аеропорту.
На цей раз «родзинкою» вантажів булла добряча гарбузова каша за козацькими рецептами, хлопцям сподобалась (напевно з таким же смаком схожу кашу «уплітали» за обидві щоки колись козаки Богдана Хмельницького десь перед битвою під Корсунем або Івана Виговського під Конотопом, чи кошевари отамана Сірка поважно розкидали її у січові казани у далекому XVII столітті)…
 Незважаючи на бій що почався у Пісках о 12.00 Володя завіз і гарячі баняки з кашею, і ще купу всякої допомоги. Вже коли вертався вечором з інших позицій по Пісках і далі бухкали «сєпари» і з танків, і з «стрілкотні», ну і крили мінометами.






































В вантажних відсіках наших автомобілів у ті дні тижня до усіх позицій потрохи, ми доставили кашу як готову так і любязно підготовлену в концентратних пакетах нашими друзями львів’янами, хліб від Петра Христинича з Озерної, картоплю, капусту, цибулю, шоколадні конфети, домашні закрутки, мінеральну воду, матраци, теплі шапки, торти та пиріжки випечені Краматорськими жіночками (я вже писав що Володя і Едуард організували випікання виробів щоби хлопці на «передку»  їли смачну та «гаряченьку» випічку хоч деколи). Ну звичайно до слова, волонтерська група це єдиний організм щоби в Краматорську та Костянтинівці випікати пиріжки треба мати борошно в запасі. Для цього Василь Конько на Тернопіллі працює кожен день з нашими благодійниками над наповненням майбутніх рейдів, організована ним система логістики впевнено та методично наповнює на складах тоннаж майбутніх рейдів. Сьогодні наприклад він організував придбання металу з якого будуть виготовлені у Тернополі пічки «буржуйки» для бліндажів. Шумські хлопці з Володимиром Каніщевим також зараз працюють над покращенням рецептів вже славнозвісної нашої «фірмової тушонки Козацької» щоби в наступний 21-й рейд порадувати бійців. Отак день за днем в клопотах по підготовці наступного рейду (це на Західній Україні), або під кулями з баняками з кашею і іншою допомогою у маршах (це в зоні АТО на Донбасі) координатори, активісти та волонтери групи роблять все можливе щоби бійці на передовій відчували підтримку. Дороги на прифронтових ділянках не є легкими, автомобілі не завжди витримують рух по них, так 11 листопада Едуард пізно повернувся на базу оскільки допомагав іншим нашим друзям київським волонтерам з їхнім поламаним авто. Взаємодопомогу нашої групи знає широкий волонтерський загал України. На тому і стоїмо.
 Готувати допомогу стає все дедалі важче, тому просимо усіх небайдужих допомагати нам. Ми усе доставимо на фронт. Запорука цьому наше чесне волонтерське слово. Інформацію про марші з допомогою ви завжди можете почерпнути та переглянути на нашій сторінці у фейсбуці та у інших українських ЗМІ.
А далі на тижні наші побратими з Донбасівського відділення продовжать небезпечні марші до підрозділів на передовій, слідкуйте за повідомленнями.

Ігор Крочак, прес-секретар волонтерської групи ГО «Схід та Захід єдині» (фото Едуарда  Хатмулліна та Володимира Авдєєва).


12 листопада 2015 року

Немає коментарів:

Дописати коментар