пʼятницю, 24 квітня 2015 р.

Відгуки редакторів херсонських районних ЗМІ на тренінг ІЦ «Майдан Моніторинг»


В рамках тренінгу я навчилася як виявляти фейкову інформацію, зрозуміла як працюють соціальні мережі, та як захистити інформацію в інтернет-ресурсах. Також розглянула стан інформаційного простору та особливості інформаційної війни та методи викладення інформації.
А саме головне, познайомилася з новими людьми та дізналася цікаву інформацію. Все дуже сподобалося.

Цікавою виявилася вправа, коли один ролик, може викликати різне ставлення. Це виявилося дуже корисним при побудові матеріалу для статі.

Вікторія Торова – Великоолександрівська районна газета «Жайвір»


Тренінг корисний і своєчасний. В умовах інформаційної війни кожен, хто має стосунок до засобів масової інформації, повинен орієнтуватися в інформаційному просторі України, мати поняття про особливості гібридної війни.
Тренінг навчив виявляти фейкову і панічну інформацію, пояснив, що соціальні мережі працюють, як людські спільноти, дав поняття про безпеку в інтернет-сервісах соціальних мереж.
Корисними були практичні вправи, які дозволили переконалися у правильності теорії.

Вікторія Кужина – відповідальний секретар, газета «Придністровська зірка», Білозерка.


Щиро вдячна Володимиру та Василю за цікаву інформацію для мене, як для кореспондента районної газети «Високе поле», було дуже цікаво дізнатися про різні види добору інформації в засобах масової інформації, інструменти та розпізнавання різних відомостей.

Кореспондент-комп’ютерних Орєхова О.І.


Пане Володимире!

Надскладна політична ситуація… «інформаційні війни»… зневірений народ… недовіра до влади …
На фоні всього цього – відповідальність, що лягає вже навіть не на плечі, а на голови та на совість людини від преси – будь то журналіст, кореспондент, блогер чи редактор.
Мені, кореспонденту районної газети «Високе поле» (смт. Високопілля) Людмилі Куповінець, сьогоднішній семінар – тренінг, пане Володимире, є надзвичайно корисною цілющою вологою в спекотній атмосфері буденності. Бо корисно іноді поспілкуватися на важливі професійні теми, обговорити з колегами важливі питання та отримати відповіді, поради та цікаву інформацію від такого фахівця, як Ви.

Л. Куповінець


Сьогодні відвідала семінар Володимира Ханаса з ІЦ «Майдан Моніторинг». Передусім мова йшла про інформаційну безпеку в умовах сучасної інформаційної війни. Вважаю, що сьогодні це є актуально, особливо для працівників ЗМІ.
В ході семінару учасники виконували групові завдання, за підсумками яких було зрозуміло, що будь-яку інформацію можна подати під різними кутами зору, і, відповідно, це може бути не на користь українських ЗМІ. Також йшла мова про соціальні мережі та безпеку у їх користуванні. Виходячи з підсумків семінару, зрозуміло, що використовувати цей ресурс варто у позитивному ключі, а не сперечаючись з тролями та спамерами.
Ще один корисний урок семінару: приватність у соц..мережах то є міць, адже ви «під прожектором».
На прикладах кожен міг переконатися, що в інформаційному просторі головними є достовірність фактів і перевірені джерела.
Семінар був цікавим, корисним, конструктивним.
Вдячність менторам та організаторам!

Наталія Левченко (м. Нова Каховка)


На сьогоднішньому тренінгу (23.04.15) з інформаційної безпеки я дізналася, що:
Не варто подавати неперевірену інформацію користувачам\читачам будь-якого ресурсу,
Не потрібно вступати в дискусії із спамерами та тролями, задача яких – вивести вас із себе,
Варто надавати користувачам інформацію, описуючи події, свідком котрих ви були безпосередньо,
Варто уникати сайтів, розташованих на російських доменах.
Також цікавими стало те, що не треба піддаватися маніпуляції, а, тим паче, поширювати недостовірну інформацію.
Ну і найголовніше – слідкувати за тим, що кажеш і що постиш.


Наталя Гончарова, прес-служба Херсонської міської ради

Мені хочеться висловити подяку Ханасу Володимиру та Ханасу Василю, за цікаве проведення як теоретичного матеріалу так і практичного, стосовно розділу інформаційної війни.
Вважаю, що ці розглянуті питання на часі, обов’язково знадобляться мені в подальшій роботі.

З повагою,
Д.Тартичний – редактор районної газети «Hask» м.Берислав


Сьогодні, 24 квітня я побувала на семінарі-тренінгу, який провів Володимир Ханас.
Приїхала на цей тренінг тільки тому, що було цікаво, хотілося одержати інформацію саме від спеціалістів, послухати поради, задати питання.
Тренінг сподобався. Інформації отримала більше, ніж очікувала. Багато нового, виявляється навіть прості буденні речі, вчинки, які ти робиш на автоматі, можуть призвести до дуже й дуже неприємних наслідків.
Надзвичайно яскравим прикладом і темою для роздумів став ролик про футболку. Мабуть, ще довго його обговорюватимемо.
Велике спасибі.


Світлана Павліченко, редакція суспільно-політичної газети «Таврійські вісті» Великолепетиського району.

Спасибо за прекрасный тренинг. Узнала как вести себя с троллями, какие ресурсы и соцсети являются доверительными, а какие нет, как одну и ту же информацию преподать разносторонне, что такое информационная война и как с ней бороться. Что такое информационный шум и как использовать нужную информацию. Спасибо.
Юлия Зеленчук, Новая Каховка

Немає коментарів:

Дописати коментар