четвер, 26 лютого 2015 р.

Чеська програма підтримки громадських ініціатив в Україні

Чеська неурядова некомерційна організація «NESEHNUTÍ» http://initiativeway.org спільно з українськими партнерами запрошують прийняти участь в громадській програмі підтримки України і пропонують свою допомогу в організації та проведенні актуальних громадських кампаній та ініціатив в трьох регіонах України.

Потенційні учасники програми:
Неурядові некомерційні організації, незалежні ЗМІ, неформальні ініціативні групи, місцеві асоціації та спілки, які здійснюють свою діяльність в Одеській, Херсонській і Полтавській областях.
Учасниками програми не можуть бути політичні партії, а також їх формальні і неформальні філії.
Основні пріоритетні напрямки програми:
- Рівноправність чоловіків і жінок;
- Незалежні засоби масової інформації;
- Захист навколишнього середовища;
- Доступ до інформації.
Інші теми, такі як підтримка і захист прав людини (включаючи громадянські та соціальні права); захист прав малозабезпечених верств населення, меншин, біженців і внутрішньо переміщених осіб, захист прав тварин.
Яка надається допомога?
- Навчання.
Представники відібраних ініціатив візьмуть участь у спеціальному тренінгу, де під керівництвом професійних посередників ідеї ініціативи будуть трансформовані в докладний план дій. Усі витрати для участі у тренінгу (транспорт, харчування та, за необхідності, проживання) будуть покриті організаторами.
- Надання фінансової допомоги.
Шість відібраних проектів отримають фінансову допомогу в розмірі близько 33000 грн. кожен - для реалізації запланованих ініціатив в період з червня по грудень 2015 року.
- Експертна підтримка.
Відібрані ініціативи також отримають можливість регулярних консультацій іноземних експертів по e-mail і Skype, а також, при необхідності, експертну підтримку українських партнерів ініціативи.
1Шлях ініціативи – громадська програма підтримки України 2015
Основні дати:
Крайній термін подачі пропозицій - 13 березня 2015 року (пропозиції, що надійшли після цього терміна, розглянуті не будуть).
 Співбесіди з відібраними кандидатами: Кременчуг - 19-20 березня 2015 року; Херсон - 23-24 березня 2015 року, Одеса - 27-28 березня 2015 року.
 Дводенний тренінг з організації майбутніх заходів за допомогою професійних тренерів та експертів - червень 2015 року.
Фактична реалізація громадських ініціатив - липень - грудень 2015 року.
Проектна пропозиція має містити:
− Презентацію ініціативи або організації (включаючи історію ініціативи, її розміри, кількість співробітників/волонтерів, бюджет та ін.);
− Опис піднятих проектом тем і проблем;
− Мету проекту;
 − Запропоновані шляхи досягнення мети;
 − Контакти відповідального виконавця (ПІБ, тел., E-mail).
Проект не повинен перевищувати 2-х сторінок і може бути складений російською, українською або англійською мовами (форма заявки додається).
Будь ласка, направте в електронній формі Ваші заявки в термін до 13 березня 2015 року включно на: pavla.hofmeisterova@nesehnuti.cz, odesakvu@ukr.net
За більш детальною інформацією звертайтесь: pavla.hofmeisterova@nesehnuti.cz , odesakvu@ukr.net
Проект організовано за підтримки Міністерства закордонних справ Чеської республіки в рамках програми "перехідної співпраці".

Немає коментарів:

Дописати коментар