понеділок, 17 листопада 2014 р.

Ротфельд:Путін втік, бо українське питання опинилося в центрі уваги

Ротфельд:Путін втік, бо українське питання  опинилося в центрі уваги , а він був на периферії
Поза всякими сумнівами, що Путін полетів, тому що питання України опинилася в центрі, і він опинився  на периферії, - стверджує в  польській телевізійній передачі"Фактах після Фактів" екс-міністр закордонних справ Польщі Адам Даніель Ротфельд, коментуючи «втечу» Путіна із самміту G20. І додав: - це проблема. Такого Путін не очікував.


Володимир Путін залишив саміт G20 в австралійському Брісбені, Австралія до прийняття підсумкової заяви учасників.

- Я думаю, що президент Путін не витримав тиску, якому його піддавали тут в G20, з боку окремих лідерів, - сказала автралійському телебаченні очільниця місцевої дипломатії  Джулія Бішоп.

У перший день саміту в Брісбені домінували питання кризи в Україні. ЗМІ повідомляють, що Путіна холодно зустріли західні лідери, які попередили Росію про подальші санкції, якщо   ця країна не виведе війська і техніку зі Східної України.


Інше бачення в російських ЗМІ

Проте, як ствердив у "Фактах після фактів" Адам Даніель Ротфельд, картина, яку показали  російські ЗМІ були цілком протилежними. - Я дивився російське телебачення, все повідомлялося абсолютно навпаки. Здавалося, що він (Путін-ред.) знаходиться в центрі уаги , є головним героєм , - сказав колишній міністр закордонних справ.

І оцінив ситуацію"нема жодних сумнівів у тому, що він пішов, тому що питання України опинилася в центрі." - І тому він виявився на периферії. Це проблема, цього Путін не очікував - оцінив Ротфельд.

Що зрозумів Путін?
- Незалежно від того, що показує російське телебачення, суть події полягає в тому, що Путін зрозумів, що ця його політика має не лише обмеження, але, ймовірно, він прийшов до того моменту, коли він вимушений буде сам критично рефлексувати стосовно своїх вчинків - сказав Ротфельд у  "Фактах після Фактів"

- Проблема була створена Росією і Росії доведеться брати активну участь у вирішенні проблеми,щоб вона не призвела  до ще небезпечішої ситуації, - переконував колишній міністр закордонних справ.

"Він - Росія, а Росія - це він"
На запитання про те чи  Путін боляче сприйняв  те, як холодно його зустріли на саміті G20 відповів, що "з упевнений в цьому".

- Він звик до того, що по суті він, це Росія, а Росія - це він. І так це показують в російських засобах масової інформації і він все частіше каже сам  -  пояснював Ротфельд в "Фактах після  фактів".

За оцінками  Путін все частіше, як і багато лідерів в історії, котрі проводили аналогічну політику "починає ідентифікувати долю своєї країни зі своєю особою" - Він преконаний, , що ніхто інший не може гарантувати перемогу Росії в цій стратегії, яку він вибрав. Ну, на мій погляд, це стратегія є не лише помилковою, але дуже небезпечною. Найнебезпечнішою вона є є для Росії, але це також небезпечно для решти світу, особливо для нашої частини світу - підсумував Ротфельд.

Оригінал тексту
Переклад Володимира Ханаса

Немає коментарів:

Дописати коментар