пʼятницю, 4 липня 2014 р.

Почалася мистецька акція «На межі Тисячоліть»

В рамках мистецької акції «На межі Тисячоліть» відбулась масштабна зустріч організаторів заходу із представниками польської громади – паломниками. Щорічна піша проща Жешув – Львів, протяжність якої понад 170 км. триває 6 днів.
 Основна зупинка прощі щорічно відбувається у с. Годовиця на території Костелу Усіх Святих. Цьогорічна проща була присвячена Святому Івану Павлу II. Тож паломники прибули до Костелу Усіх Святих, де їх зустріли і привітали мешканці та священнослужителі села Годовиця, а також з вітальним словом відвідав зустріч співорганізатор фестивалю співак Тарас Курчик. Результатом зустрічі стало рішення про втілення кроків по реконструкції памятки архітектури 18 ст. стилю бароко – Костелу Усіх Святих.

Усіх паломників було офіційно запрошено відвідати мистецьку акцію «На межі тисячоліть», що відбуватиметься 13 липня 2014 р. на території Музею народної архітектури та побуту «Шевченківський гай».
Сайт "На межі Тисячоліть"
http://pidgircifest.com

Довідка
Мистецька акція «На Межі Тисячоліть» - це захід присвячений українській пісні, історії, традиціям і мистецтву, що створений для підтримки української культури та збереження історико-культурної спадщини. Основна мета акції - привернути увагу до пам’яток історії та архітектури, які знаходяться у занедбаному стані.
Щорічне дійство присвячене окремій, щораз іншій пам’ятці архітектури. Минулого року - це Підгорецький замок. Цього року - Костел Усіх Святих у с. Годовиця, памятка архітектури 18ст., що знаходиться в декількох кілометрах від дороги, яка веде від Львова до Пустомит. Цей храм, одне з геніальних творінь відомого львівського архітектора, швейцарця за походженням, Бернарда Меретина.

Немає коментарів:

Дописати коментар