пʼятницю, 23 вересня 2016 р.

Олег Ущенко про кіно...ч.4

Продовження нєтлєнок від Олега Ущенка частина перша , частина друга, частина третя На знимці - Ліаночка Марковська
***
до усіх, хто перепощує реляції з приводу сьогоднішнього закону про кінематографію... щоби ви знали, гроші на кіно в україні - не проблема. за яника кіно в україні мало шикарне фінансуваня - більше половини ярда баксів. ви бачили хоч один цікавий фільм за ті гроші? і зараз не має такого року, щоби держава не виділила на кіно бодай пару сотень лямів. а цікавими українськими фільмами в кінотеатрах навіть не пахне. звідси висновки: якщо не буде наведено порядку, то вся ця метушня з новими законами, як мертвому припарка...(22.09.2019)


***
#2. коли перепощуєте, радісні повідомлення, що україна зібралася зняти 50 фільмів, то не забудьте, що вона і до цього знімає 20-30 "шедеврів". і пам'ятайте, що кіно - то така зараза, яку можна виміряти не кількістю, а якістю.
***
подивіться, як цікаво складається життя навіть в малому. вичитав заплановану норму текстів і готувався о другій ночі в люлю. тут дзвінок (ми вночі передзвонюємося) - прочитай текст мого студента. ліниво пробігаю кілька перших речень і пірнаю в фантастичні події у львові - косміти, динозаври, якудза, сучасні козаки-характерники, злий айтішний геній, який хоче захопити мерію львова. слухайте, я досі від того тексту кайфую. встиг переслати його до польщі. там такий сценарій не залишиться поза увагою... вже по 5-ій ранку, а я навіть спати не хочу. заплющую очі і бачу кадри з шикарного фантастичного кіна про львів. але файнезно...
***
трохи вам детективу у стрічку.
група митців, серед них кілька "зірок" сучасного українського розливу, звертаються до діаспори за фінансовою підтримкою на фільм за мотивами одного нішового літератора:
вартість фільму 4 млн. баксів. 2 млн. вже(!) дає Україна. (хи-хи, ага дасть.) один мільйон ВЖЕ дають американці. може дасте ви, канадійці?
далі роздуми: хлопці, які писали, не просихали від горілки, чи щось крутіше? вони не знають, що сучасні комунікації дозволяють спілкуватися моментально?
люди за вечір розібралися - ніхто нікому не давав і не обіцяв ніякого мільйона... це ж серйозні люди, а не наші кровосісі, які хапнули, їх поки-що не посадили і тому надувають щоки. ті люди заробили свої статки. вони уважно рахують кожен цент.
ну, коли ми вже курва перестанемо позоритися?
(01.11.2016)
***
поляки хваляться, що можуть зняти фільм за $1,4 ляма, який дає $12,8 лямів каси. 
те ж мені - рекордсмени... 
здивували, називається...
нехай спочатку спробують зняти фільм за $2 лями, який за весь прокат збере $10 тисяч каси!
***
тут один хороший чоловік пропонує дорогі українські фільми, які не дають каси, позначати - ЗБК (зникле безвісти кіно)... потім цим фільмам може навіть пам'ятник поставлять. або нагородять... посмертно
***
і тут, як реаліст, хочу вам сказати, що нинішню ситуацію в українському кіно на голому ентузіазмі ніхто би не збудував. відчувається рука фахівця, який через своїх агентів впливу, прикриваючись гаслами про збереження українського кіно, робить все, щоби українського кіно насправді не було...
***
питаннячко... коли український продакшин у листі-пропозиції польському продакшину пише: "ми створили понад десяток успішних проектів, окремі з них вийшли на світовий рівень", то це як зрозуміти?
***
коли читаєш, або, як зараз, намертво зачитуєшся, класним кіносценарієм, а потім дивишся на пропозиції вітчизняної "кінематографії", то хочеться пожартувати, що україною блукають привиди гарних фільмів...
***
А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А-А !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"Шановний пане Олеже, ми з великою цікавістю переглянули всі Ваші фільми і редакція нашого телеканалу матиме за честь запросити Вас у будь-який зручний для Вас час почути через Скайп або у студії Ваш коментар з приводу розвитку сучасного українського кіно."
Слухайте, пісєчки мої любі, якщо ви вже, курва, "з великою цікавістю переглянули всі мої фільми", то чому, сука, не згадаєте всі мої Оскари???
я злий ))))
***
українське кіно - ніби рана, яку навмисне не хочуть гоїти ті, хто наживається на її лікуванні. з одного боку, імениті "метри", які вміють, спершу, вибити в держави бабла, а потім майстерно пояснити, який був геніальний задум і, чому ні фіга не вийшло. за дивним збігом обставин, за 25 років у нас не моніторився жоден кіно-проект на предмет цільового використання коштів. нинішній стан - майже ідеальни пристановисько - насиджене гніздо! - для запліснявленого кіно-істеблішменту. не треба за ні що відповідати. а інші? інші, навчені сумним досвідом, не хочуть з держструктурами зв'язуватися. а ті, що можливо і ризикнули би зв'язатися, не можуть туди підібратися.
***
1) українського кіно не буде до тих пір, поки не запуститься кіногалузь.
(без цього всі потуги з авторськими і фестивальними проектами давитимуть той самий результат, що пук у Всесвіт.)
2) провідні українські телеканали - приватні і власники мають право робити з ними, що хочуть.
(як ви зі своїми сковорідками. от, чому досі немає нормального державного ТБ - інше питання.)
3) не поспішайте надіятися на спонсорів чи меценатів.
(заможні люди в Україні і за її межами давно попеклися на українській культурі і тепер будуть тисячу разів дути, ніж знову хтось ризикне.)
4) поки не буде зроблено в Україні бодай один фільм, який хоч поверне вкладені кошти, до тих пір навіть тисячі законів про меценатство не запрацюють.
(коли такий фільм зроблять, а потім - ще і ще, то вже і законів про меценатство не буде потрібно.)
5) наймудріше, що могла би зробити українська держава в нинішніх умовах, то виділені на кіно кошти кинути на розкручування у світовому інформаційному просторі канадійського фільму "Гіркі жнива".
Відбір завершено 29.12.2016


Немає коментарів:

Дописати коментар