суботу, 15 вересня 2018 р.

Енергозберігаючі рішення при будівництві котеджів

Реалізувати концепцію енергетичної ефективності в будинку можна за рахунок основних архітектурних, інженерних і будівельних рішень.


Архітектура будинку повинна мати просту форму, бажано прямокутну або квадратну, а сам будинок потрібно правильно розташувати на земельній ділянці по сонцю і вітру.


Будинок повинен бути максимально герметизований, а можливі містки холоду ліквідовані.

Для збереження тепла в приміщення потрібно виконати якісну теплоізоляцію зовнішніх стін і внутрішніх перегородок, які розділяють приміщення з великою різницею температури. Рекомендована товщина теплоізоляційного матеріалу для утеплення будинку становить 200 мм для перегородок і стін та підлоги, 400 мм для даху. Крім цього необхідно виконати теплоізоляцію віконних та дверних отворів.

Вікна сучасного будинку для ефективного збереження тепла потрібно обирати з двокамерним склопакетом з одним або двома енергозберігаючими стеклами.
При облаштуванні балкону потрібно попередити утворення містків холоду, які можуть виникнути в результаті опори конструкції на горизонтальні балки, які виходять з перекриття.

При облаштуванні інженерно-господарських систем необхідно віддавати перевагу системі вентиляції з рекуперацією.

Для підігріву теплоносія можна використовувати конденсаційний газовий котел, пелетний котел, або, найкраще, тепловий насос. Систему опалення обов’язково потрібно обладнати термостатами, які дозволяють регулювати і підтримувати необхідну температуру в кожному приміщенні.

Якщо літом використовується багато гарячої води, то варто встановити сонячні колектори.

Світлодіодні освітлювальні прилади та побутова техніка класу А – останній штрих в облаштуванні сучасної енергоефективної та енергозберігаючої оселі. А фотоелектрична ситема, що виробляє електроенергію, дозволить ще й заробляти, продаючи електроенергію по “зеленому тарифу“.
Джерело: warm.com.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар