понеділок, 28 грудня 2015 р.

В ДАТО відкрили виставку "Право на колір"




24 грудня 2015 року у Державному архіві Тернопільської області у рамках ХІІ Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, відбулось відкриття виставки «Право на колір».
Ззахід  відкривав вступним словом разом з директором ДАТО Федором Полянським відомий тернопільський публіцист та громадський діяч Володимир Ханас. Він у своєму виступі звернув увагу на автора виставки Asta Leqios, яка відома також як «Кривава художниця», вона  малює свої роботи поза межами окремих районів Донецької та Луганської областей. На відкритті виступив з оцінкою її творчості художник Олег Семців та тернопільська волонтерка, чий портрет зображено художницею Лілія Мусихіна.


































Від ТНЕУ виступила доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри документознавства Оксана Гомотюк. В гості завітав також  дослідник з Бережан Микола Проців. Теплим словом  прийшли підтримати бійці учасники бойових дій, волонтери (різних обєднань серед них і представник ГО «Схід та Захід єдині» Василь Конько), науковці, громадські та політичні діячі. Як повідомила заступник директора архіву Оксана Савчин , в архіві сформовано собистий фонд художниці.

Ігор Крочак (фото автора )





































Немає коментарів:

Дописати коментар