суботу, 2 серпня 2014 р.

Інформаційні інструменти під час виборів.

Для чого ми можемо використовувати блоги і мікроблоги на виборах? Для висвітлення та моніторингу порушення виборчих прав, вплив, обмін інформацією, онлайн-консультування фахівцями щодо нюансів законодавства.
Заходи:
  1. Створення інформаційної бази – законодавство, база контактів групи волонтерів, спостерігачів, членів комісій тощо та комунікація між ними. Об’єднати в гугл-док із посиланнями на закони, методичні рекомендації тощо – максимально розшарений.
  1. Застосування хештегів для номерів дільниці, залучити людей – не обов'язково спостерігачів та членів комісій, а і рядових виборців . Якщо не можуть користуватися твіттером, щоби передавали інформацію тим, хто може розмістити інформацію.
  2. Поширення застереження про те, аби не враховувалася інформація поширена із «порожніх» та фейкових акаунтів.
  3. Виловлювання недобросовісних журналістів, та ЗМІ які публікують джинсу, поширення застережень не довіряти таким ЗМІ.
  4. Інформаційне партнерство із політичними партіями для збору та поширення інформації про порушення, недобросовісну рекламу.
  5. Ведення твіттер-репортажів із засідань виборчих комісій.
  6. Персоналізація порушень – намагатися вказувати прізвища членів комісій, які порушують права виборців, сприяють фальсифікаціям.
  7. Шукати інтернет-провайдерів, які зможуть забезпечити інтернет-покриття на виборчих дільницях

2 коментарі:

  1. Дякую, абсолютно слушна думка. В контексті пункту №1 пропоную провести тренінг для спостерігачів та волонтерів з вборчого законодавства та ідентифікації найбільш поширених порушень під час виборів.

    ВідповістиВидалити
  2. Маємо пам'ятати про Схід України,більш конкретно- про Донецьку та Луганську області,більше 20 ти окружних виборчих дільниць. Чи зможуть українці, що проживають на зазначених територіях реалізувати своє конституційне право та прийняти участь у виборах?

    ВідповістиВидалити