неділю, 15 червня 2014 р.

У Києві побили Андрія Діденка


12 червня пізно увечорі у Києві неподалік від метро Дорогожичі невідомі побили журналіста ІА “Поряд з вами”, координатора Харківської правозахисної групи Андрія Діденка. Про це повідомляється на сайті “Поряд з вами”.
Як розповів Андрій, нападників було щонайменше двоє. Перший, ані слова не кажучі, повалив журналіста на землю і почав бити. Невдовзі, до нього приєднався інший. Після побиття, нападники ошукали Андрія, та відібрали особисті речи – мобільний телефон, гроши, посвідчення журналіста, банківську картку.

Як зазначає видання, це вже другий напад за короткий час – тиждень тому, на журналіста вже нападали невідомі. Також мовчки, біля його дому, заблокували зі спини, ошукали, забрали рюкзак із особистими речами, ноутбуком та телефоном. Нападники, зі слів Андрія, і тоді бачили посвідчення журналіста, але не вилучили його.
Андрій Діденко займається розслідуванням корупції та зловживань у пенітенціарній системи, жорство відстоює права ув’язнених, як експерт приймає учать в розслідуванні побиття студентів 30 листопада та інших злочинів влади відносно Євромайдану.
Редакція ІА “Поряд з вами” звертається до голови МВС України із вимогою взяти на контроль розслідування цього, подвійного, нападу, та розшукати нападників.

Немає коментарів:

Дописати коментар