середу, 28 червня 2017 р.

Сутичка під Кропивницьким



За даними "Гречки" на територію Бережинської сільради, де триває земельний конфлікт, на запрошення місцевої громади прибули представники внутрішній цивільний корпусу батальйону "Донбас" та інших добровольчих батальйонів.
 Демобілізовані учасники АТО вирішили вз'яти під охорону об'єкти агрофірми. 
Як стверджують люди, згодом на місце подій прибули співробітники батальйону "Саятослав", "Корд", "Нацгвардії", які застосували щодо них надмірну невмотивовану силу.

Після чого силою примусили пройти в автобус батальйону "Святослав".
Та вивезли у невідомому напрямку. Активісти наздогнали автобус на трасі в Уманському напрямку та заблоковали його на заправці "RUR".
" У господарському спорі через майнові права обидві сторони залучають на підтримку сторонніх осіб, тим самим провокують конфлікт. 
Нині на території навколо спірної ділянки у Кіровоградському районі в цілодобовому режимі несуть службу працівники поліції. Завдання поліції – забезпечення безпеки людей, забезпечення правопорядку і спокою у населеному пункті та на прилеглій до сільгосппідприємства території. 
Відповідно до своїх повноважень, поліцейські жодним чином не втручатимуться в майнові спори та роботу підприємства.
Правоохоронці закликають представників обох сторін конфлікту не вдаватися до протистоянь, не провокувати громаду, а дочекатися рішення суду.
Але в той же час усі спроби дестабілізувати ситуацію, у тому числі силовими методами, будуть негайно припинені, а дії порушників отримають принципову правову оцінку."- повідомляє прес-служба ГУ НП у Кірововоградській області.

На місці подій перебуває голова облради, нардеп Олександр Горбунов. За інформацією "Гречки", правоохоронці отримали наказ звільнити об'єкти, в селі Бережинка, які нині знаходяться під арештом, від невідомих громадян, які нібито знаходились там без правових підстав.
На місці подій знаходиться швидка і слідчо-оперативна група.

Немає коментарів:

Дописати коментар