вівторок, 6 червня 2017 р.

На Одещині підприємство уклало 150 фіктивних договорів оренди

В Ананіївському районі, що на Одещині, рейдери укладають фіктивні договори оренди паїв, при тому що ці землі власники вже здали в оренду іншому підприємству.
Представники ТОВ «Хлібороб півдня» у співпраці з державними реєстраторами створили схему, за якою підписують договори оренди земельних паїв, які вже орендовані ТОВ «АІСТ-1». Це підприємство і до сьогодні обробляє землі.

Власники земельних паїв, за їх словами, не мають жодного уявлення про ТОВ «Хлібороб півдня», адже жодного разу їх не бачили. Така ситуація склалася з понад сотнею договорів оренди паїв. Згідно «нових документів», землі жителів с. Романівка ще з 2010 р. знаходять в оренді ТОВ «Хлібороб півдня».
«Вони заключили фіктивні договори, тому що люди не підписували їх. Ніяких документів люди їм не давали. Копії державних актів на землю вони взяли в Ананіївському держкомземі. Зробили фіктивні документи і зареєстрували у реєстраційній службі управління юстиції», ― говорить обурений аграрій Володимир Гамарц.
Окрім подвійних договорів оренди, за ТОВ «Хлібороб півдня» було помічено підписання договорів оренди земельних ділянок, власники яких вже давно померли.
За словами директора ТОВ «АІСТ-1» Василя Лапія, люди, які отримали в спадщину пай та намагалися його здати в оренду цьому підприємств, виявили, що їхні померлі родичі вже після своєї смерті здали в оренду ці землі ТОВ «Хлібороб півдня».

Немає коментарів:

Дописати коментар