пʼятницю, 10 лютого 2017 р.

"Гіркі жнива" - наша передова

ДОРОГІ УКРАЇНЦІ !!!
з 23 лютого стартує прокат фільму "Гіркі жнива". ми ще не усвідомлюємо планетарної знаковості події. вперше за новітню історію України про одну з найжахливіших катастроф людства - Голодомор - розкажуть не у стилі, щоби відбити інтерес до перегляду, а кращими засобами світового кінематографу.
кожен живий українець, де би він не жив, зобов'язаний стати рекламою цього фільму. робіть перепости або постіть про фільм "Гіркі жнива" свою інформацію. залучайте до поширення інформації про нього всіх, кого можете. пам'ятаймо: цей фільм - така сама передова, як у наших хлопців на Донбасі.

Олег Ущенко

9 коментарів:

  1. перші висновки кієвскіх кінєматографістав про фільм "Гіркі жнива:
    - трафаретній;
    - пахож на комікс;
    - с претензієй на голівудскую псевдоідіеальность;
    - голлівудская сказка;
    - украінци пахожі на кавбоєв.
    давайте на чистоту. вас привчили і ви то давно захавали, що в хорошому, у вашому розумінні, фільмі українці виглядають безпорадними мордастими придурками другого сорту, які вічно гигикають, щось жеруть і бігають по своїх селах з косами і сокирами у вишиванках. а ще любителі поспівати тужливих аісень про свою погану долю.
    цей фільм взагалі проти сьогоднішньої нашої депресивної шерсті. він безжально нищить всі можливі стереотипи.за вашою уявою, то мало бути чергове скиглення за дуже великі гроші. а тут - шикарна історія кохання, змальована смачними емоційними мазками, а боротьба там не просто улюблена в українському кінематографі рубанина, то міфологічне сходження героя, який подобається, його люблять, він - сексимвол.
    і все це подане дивовижно мальовничою картинкою - що не кадр то зображення, яке може перекочувати на полотно.
    звісно, судячи з тих облич, які позліталися на презентацію, в ці слова важко поки-що повірити, але мине не так багато часу і всі українські фільми будуть виглядати саме так і навіть на багато краще. вони вже можуть так виглядати... Олег Ущенко

    ВідповістиВидалити
  2. Марина Пирожук
    1 хв. ·
    Гіркі жнива. Йоой,як це страшно! Фільм дуже вражає. Але також вразило те, що на сеансі в кінотеатрі"Україна" було всього 20 -30 осіб. Ті , хто прийшов, плакали, деякі довго оговтувалися від побаченого вкінці...Я не знаю, чи підуть активно на цей фільм у світі. Але в Україні (хотілося б) його мають подивитися всі. Це як додаткове щеплення. Гарні актори з різних країн і добре відтворено події. Найстрашніші в нашій історії. Там також грає наш дуже талановитий Олександр Печериця. Фільм треба подивитися.

    ВідповістиВидалити
  3. Hanna Churkina
    1 год. ·
    Подивилися з дитиною фільм "Гіркі жнива". Я довго думала, чи написати про свої враження. Зрештою я хочу, щоб на фільми про нашу історію ходили якомога більше людей. Події , що зіграні в цьому фільмі, будуть ще довго залишатися тяжкою травмою через покоління. І про них треба говорити.
    Сам фільм виглядає , як суміш "Поводиря", "Століття Якова" та тощо. Багато смертей, любовний сюжет і спецефекти. Якби я багато вже не прочитала та не дізналася , то може цей фільм би мене вразив. Я б сказала, що цей фільм для початкового рівня усвідомлення себе українцем. Або, як я прочитала, то цей фільм покажуть в 45 країнах світу. Це напевно важливий захід для нашої дипломатії .
    А поки я буду чекати на відчізняні якісні фільми, хоча наші режисери скаржилися, що на промоцію їм дають грошей мало.

    ВідповістиВидалити
  4. http://nv.ua/ukr/opinion/fozzy/girki-zhniva-i-shcheplennja-skazu-697779.html

    ВідповістиВидалити
  5. Kateryna Chepura почувається зворушена.
    1 хв. · Kyiv, Kiev ·
    "Гіркі жнива"... Фільм на який однозначно варто сходити, варто багато показувати по телебаченню, варто повести туди дітей починаючи десь з дев'ятого класу. Попри деякі побутові недоліки, фільм мене вразив своєю щирістю і простотою спийняття, відвертістю і золотою мірою акторської гри, особливо трагічнозворушливим був Aleksandr Pecherytsia, ми з Arthur Pereverziev тепер після цього фільму стали його фанатами.
    Словом, це перший (майже) український фільм який я раджу подивитись на широкому екрані, адже окрім іншого я відчула якийсь особливий зв'язок з рештою глядачів: напружене колективне мовчання в транічних сценах дозволяло відчути, що я серед своїх.

    ВідповістиВидалити
  6. Еліна Шишкіна
    7 хв. ·
    У прощену неділю подивилася "Гіркі жнива".
    Ні, не можна пробачити ті події 1932-1933 рр. Як і не можна забути про них.
    Тому у прощену неділю хочу сказати, що не пробачу Голодомор і стерту про нього пам'ять (яка, на щастя. відновлюється), не пробачу Небесну Сотню, не пробачу війну, не пробачу Путіна і його прибічників як в Росії, так і у світі. Не пробачу нинішніх українських можновладців, які нічим не відрізняються від попередників, а може навіть і гірші від них, бо прийшли до влади на крові і забули про це. І в часи війни продовжують обкрадати власну країну і власний народ. Не пробачу.
    А "Гіркі жнива" варто подивитися. Можливо, саме у такому стилі необхідно розповідати світові про Україну.

    ВідповістиВидалити
  7. Arthur Pereverziev
    1 год. ·
    Сьогодні подивився "Гіркі Жнива". Попри те, що перед чим прочитав зливу критики від різних західних видань, фільм не розчарував, навіть більше - вразив, як і мав би, враховуючи те, про що він. Так, були деякі кліше. Але добре, що перший художній фільм про Голодомор зняли не українці з України, як би жахливо це не звучало. Як правильно сказала Kateryna Chepura - проблема не в українських акторах, ми побачили, що вони можуть чудово грати - значно краще ніж в українських фільмах (зроблених в Україні). Проблема - в першу чергу в режисерах. Операторах.
    Фільм як на мене, чудово розкриває і контекст всієї країни, і долю окремих людей. Немає перебільшень.
    Зрештою, рейтинг IMDb також багатообіцячий -

    ВідповістиВидалити
  8. Vitalii Ovcharenko
    5 хв. ·
    Про #гіркіжнива
    Типовий голлівудський бойовик на нашу тему. І це добре.
    Саме головне що його можна дивитись. Фільм інколи чипляє. Так є нестиковки, але це бойовик. Це кіно. І художнє кіно.
    Так, дещо ідеалістично але це кіно. Свого роду ця ідеалістичність треба була щоб зобразити село - українців - добро і його відмінність - комуністів - зло.
    На мій погляд це не є Хоробрим серцем але не є і брєдом.
    В залі було десь 50% наповненості і раніше кінця ніхто не вийшов і навіть не встав.
    На мою оцінку 9 з 12 балів.

    ВідповістиВидалити
  9. Раківська Ольга дивиться Гіркі жнива разом із Марія Мартинів у Сінема Сіті Тернопіль.
    2 хв ·
    Спеціально не читала відгуки про фільм Гіркі жнива, аби не нав'язати собі чужі враження. В принципі, не є прихильницею ридання в кіно, та й тут не плакала, сльози просто самі по собі котилося з очей...
    Звісно, аби заманити та зацікавити глядача, у фільмі червоною ниткою тягнеться історія кохання - з чеканням, стражданням, поштовим листуванням...
    Зворушливий момент з іконою, котрий трохи переплітається з нашою власною родинною історією. До сих пір маємо дві ікони з центральної України, які абсолютно не притаманні нашій місцевості. Гірка історія їхнього потрапляння до нас. Ще моя прабабця Пелагія розповідала, як в роки геноциду на Західну Україну, котра на той час була частиною Польщі, втікали люди з центральної та східної України, рятуючись від голоду. Приймали їх і в Золотниках на Теребовлянщині, а як вдячність за їжу та прихисток, люди віддавали найдорожче, що могли прихопити з дому - ікони, образИ...
    Приємно здивувало, що поруч біля нас сиділа пара закоханих військових, мабуть, з 44-ої бригади. Вдвічі приємніше сприймати той факт, що хоч вони контрактники, але не просто відбувають службу, а реально знають історію і намагаються окультурюватися ось таким чином.
    Дивилися фільм про ще нещодавнє загарбання та штучне виморення українців одвічним ворогом (ще й 100 років не минуло), а поруч сидять ті, які стримують уже сучасну навалу теперішньої війни... Парадокс... Гірко...
    Парадокс ще й у тому, що знімаємо такі фільми не ми, а канадійці...
    #гіркі_жнива
    #родина

    ВідповістиВидалити