пʼятницю, 24 лютого 2017 р.

Оксана Кузьменко: Про "Деревом по Генплану"

Отож, про все по порядку. Шумок із генпланом міста виник нещодавно у соцмережах і сколихнув наші думки. 
Сколихнув би не так інтенсивно, якби не засідання Тернопільської міської ради у п'ятницю, на якому депутати мають голосувати за зміни у Генплані, які легалізують забудову парків.

Троє друзів-марґіналів зібралися напередодні і придумали спонтанну акцію на захист наших парків. За 44 гривні ми надрукували великі аркуші А3 (4 шт.) з трьома простими кроками, які може зробити кожен міщанин, щоб вберегти природу.
Квест з пошуку саджанців привів нас до ялинки за 130 гривень. Друзі надрукували агітки на принтері безкоштовно. Отож, бюджет нашої акції склав 174 гривні.

Створили ввечері подію у фейсбуці і покликали всіх, а прийшли небайдужі. Орієнтовно 17 активістів, 8 журналістів, 7 "випадкових перехожих" + 1 пес. 
 Відео про "перехожого з псом по кличці Цепарк-Цепарк" тут: https://youtu.be/eg_ZiGcUv6E

На місці акції ми висадили (закатували) ялинку та вербу у замерзлий ґрунт, що викликало хвилю масового занепокоєння та глибокої стурбованості у диванних коментаторів різного штибу.
Далі, весняною танучою колоною, ми пішли у парк Шевченка, у Старий парк і шестеро відданих ідеї дійшли аж до літака. По дорозі ми розповіли усім зацікавленим перехожим як вони можуть вплинути на долю парків через свого депутата округу.
Опісля був емоційний приємний вечір у колі однодумців з роздумами та планами про наступні дії для дійсного розвитку громадянського суспільства. Саме цей посил ми доносили Людям! 
Громадянське суспільство - це є кожна людина, яка після розмов та коментарів ДІЄ!

Про цю подію написали два різні види ЗМІ: одні ЗМІ - ЗМІ, а інші - ЗМІ - тролі.

Немає коментарів:

Дописати коментар