вівторок, 16 червня 2015 р.

Марш волонтерів Попасна-Луганське-Верхньоторецьке

15 червня 2015 року волонтерська група "Схід та Захід єдині" здійснила марш по таким населеним пунктам на лінії розмежування театру бойових дій на сході України: Попасна, Луганське, Мироновський, Розовка, Петруньки, Верхньоторецьке. В екіпажах цього дня працювали Едуард Хатмуллін, Василь Конько, Ігор Крочак, Сергій Чабан, Сніжана Алєнькова. Розвезено великий перелік вантажів.
Ось неповний список: харчі (м'ясо тушковане, крупи, макаронні вироби, згущене молоко і ін.), овочі (картопля, буряк, капуста, свіжі огірки та помідори), домашні закрутки, військове взуття тактичне, маскувальні сітки, військове спорядження, вода мінеральна і багато чого іншого. Переважно усі частини які ми відвідали сьгодні належать до Збройних Сил України. Хлопці на усіх блок-постах і опорних пунктах висловили нам і усім тим хто долучився до збору допомоги велике фронтове спасибі. Наш Василь Конько як старший фронтового екіпажу встиг двічі за день побувати у підрозділах  наших військ дислокація яких є в безпосередньому візуальному і вогневому контакті з противником. Реально і на блок-пості Мироновському і на позиціях в Верхньоторецькому до окопів противника 800-1200 метрів.
Після прибуття на базу ми в урочисто і дружно передали нашій волонтерці з Донбасу Сніжані Алєньковій елемент нашої фронтової форми з емблемою волонтерської групи "Схід та Захід єдині", за вагомий вклад волонтерську роботу. Ближчими днями плануємо відвідати ряд підрозділів що ними опікується наша група. Загалом це більше 30-ти частин та з'єднань. Репортажі про це будуть згодом. На останок хотілось би ще раз подякувати Петру Ващуку з батальйону "Тернопіль" за вдремонтований наш автомобіль, напередодні.

Ігор Крочак, військовий історик і волонтер (фото автора)

Немає коментарів:

Дописати коментар