пʼятницю, 22 травня 2015 р.

У Тернополі будуть велопарковки

Фестиваль «Вуличний ринок» залучив 20 тисяч гривень для встановлення велопарковок на вулицях Тернополя

Минулих вихідних в Тернополі проходив перший соціально спрямований вуличний фестиваль, зібрані кошти з якого організатори планували використати на розвиток велоінфраструктури нашого міста. Після підведення підсумків організатори підрахували суму, яку їм вдалось зібрати за два дні фестивалю — 20 тисяч гривень, які й використають для здійснення первинної мети.


«Це був перший фестиваль такого роду у нашому місті, — каже один з організаторів заходу, молодіжний міський голова Любомир Шимків. — Ми зробили акцент на тому, щоб допомогти молодим людям в майбутньому відкрити власну справу, а також зробити свій внесок у розвиток велоінфраструктури міста Тернопіль. Результати від проведеного фестивалю були лише позитивні: у нас не було п’яних відвідувачів, адже ми не продавали міцного алкоголю. Ми залишили місце проведення чистим і навіть подарували міському парку нову дошку для вивішування афіш заходів, які будуть проходити там».

Фестиваль, кажуть, був не одноразовим і буде проводитись регулярно. Проте ціль збору
коштів завжди буде варіюватись, дивлячись на наявні у конкретний період часу потреби громади міста. Це може бути щось на кшталт створення культурного простору, зміни урбаністичного обличчя міського простору чи створення сприятливих умов для ведення бізнесу молодими підприємцями.

«Зараз ми бачимо прагнення міської влади допомогти велосипедистам, всіляко сприяючи розвитку велосипедної інфраструктури, — розповідає Юрій Суходоляк, радник міського голови з розвитку велоінфраструктури міста Тернопіль. — Ми звернулися до організаторів з пропозицією стосовно використання коштів, і хлопці нас у цьому підтримали, адже розуміють, яким містом має бути Тернопіль».

«Дивлячись на потенціал тих людей, які брали участь у фестивалі, можна сказати, що у нашому місті будуть відбуватися зміни у багатьох напрямках. І якщо ми зможемо допомогти йому змінитися швидше, то це буде дуже добре для усіх», — ділиться думками співвласник дружньої ресторації «Мамонт» та один із організаторів фестивалю Ігор Леткий.


Фото Uri Sobi

Немає коментарів:

Дописати коментар