середу, 13 травня 2015 р.

Журналісти білоруського «Радыё Рацыя» визначили план розвитку ЗМІ на майбутнє

Розпочався тренінг для журналістів бєларуского «Radio Racja», редакція якого працює з Білостоку (Польща) на білоруську аудиторію. Попри те, що ЗМІ не є найрейтинговішим серед конкурентів в регіоні, воно не тільки висвітлює події, які відбуваються в Бєларусі, але й генерує чимало цікавих авторських проектів та матеріалів в рамках власних рубрик.

Зокрема, вигідне географічне порубіжне розміщення редакції дозволяє працювати над цікавими темами прикордонних взаємостосунків Білорусі та Польщі – ці матеріали наповнюють власну рубрику «Сумежжа». А деякі з них входять в коло інтересів робочих груп Української Миротворчої Школи.

Тренінг розпочався з того, що виконавчий директор ІЦ «Майдан Моніторинг» Володимир Ханас запропонував журналістам висловити свої очікування від майбутньої роботи. Як виявилось, більшості працівників видання цікавлять тонкощі поширення інформації ЗМІ через соціальні мережі а також нюанси взаємозв’язку з читачем, покращення якості контенту сайту.

Також, на думку працівників, із-за прив’язки сайту до радіо ефіру веб-ресурс, який має бути найоперативнішим джерелом інформації, дуже сильно програє в швидкості подачі.


Журналісти самотужки визначили як слабкі, так і сильні сторони свого видання. Фронт робіт на майбутнє вже частково визначений – справа залишилась лише за їх втіленням.




Немає коментарів:

Дописати коментар