пʼятницю, 20 березня 2015 р.

Cinema Politica на Docudays UA

Обговорення точок перетину режисури документального кіно, народних кінопоказів та активізму за суспільну справедливість, із метою виявити, яким чином режисери та активісти можуть співпрацювати, щоб зробити внесок у розвиток прогресивних суспільних рухів і використовувати документалістику як інструмент соціальних змін, майданчик для політичних трансформацій та розбудови спільнот.
Презентує Cinema Politica  організаціїящо протягом останніх дванадцяти років влаштовує щотижневі покази незалежного політичного документального кіно при Університеті Конкордія у МонреаліЗапочаткована в університетському кампусісьогодні Cinema Politica налічує сімдесят дочірніх центрів у Канаді та ЄвропіПоказ представлятиме Езра Вінтонпрограмний директор та співзасновник цієї організації
Езра Вінтон (Канада)кінознавець, співзасновник та директор Cinema Politica
Має ступінь кандидата наук із комунікаційних студій Університету Карлстона. Його дисертація присвячена культурній політиці документального кіно крізь призму кінофестивалю Hot Docs у Торонто. Езра є співзасновником та програмним директором Cinema Politica – найбільшої у світі прокатної мережі документальних фільмів, а також відповідальним редактором видань POV Magazine та Art Threat. Був членом журі кількох кінофестивалів, а його есе, присвячене протиставленню радикального та ліберального документального кіно, увійшло до числа «Найкращих есе Канади-2014». Він пише та викладає на теми документального кіно, зараз проводить дослідження для зйомок повнометражного документального фільму під назвою Відчуття місця. 
Светла Турнін (Канада)кінознавець, культуролог, співзасновниця і виконавча директорка Cinema Politica
У 2013 році Светла стала співредакторкою книги «Показати владі правду: читанка документального активізму», написала розділ майбутньої книги про кінофестивалі та активізм і статтю про жінок у документалістиці для журналу POV (Канада). Останнім часом Светла проводила майстер-класи та дискусії про політику відбору фестивальних програм, документальне кіно та активізм на міжнародних фестивалях і конференціях, зокрема Festival du Nouveau Cinema 2014 (Монреаль, Канада), конференції про документалістику Visible Evidence 21 (Нью-Делі, Індія) та на відкритті Radical Film Network (Бірмінгем, Велика Британія) у лютому 2015 року. Окрім переглядів сотень документальних фільмів і поїздок на фестивалі, займається академічними дослідженнями у галузях теорії пам’яті і ландшафту, критичних культурних студій, альтернативних медіа, семіотики і фотографії.
Будинок кіно
23 березня 
12:00

Немає коментарів:

Дописати коментар