середу, 4 лютого 2015 р.

Гундяєв заявляє про масові захоплення храмів УПЦ

На Архиєрейській нараді в Москві Патріарх Московський і всієї Русі Кирил (Гундяєв) звинуватив «українських розкольників» в незаконному захопленні більше 18 храмів,. 
Про це повідомила «Преса України». 

За словами  Кірілла, всі ці незаконні захвати були здійснені у 2014 році.  «Тільки за минулий рік розкольники силовим шляхом незаконно захопили не менше 18 храмів у Рівненській, Вінницькій, Тернопільській, Львівській та інших областях. Слід зазначити, що невдалих спроб захоплення храмів було набагато більше, що свідчить не тільки про наполегливості розкольників, але і про мужність і твердість у вірі православних віруючих України», - заявив він. Гундяєв похвалив митрополита Київського і всієї України УПЦ (МП) Онуфрія (Березовського) за збереження канонічної єдності Церкви в Україні, хоча в країні відзначається непроста політична ситуація, активізувалися розкольники і на Онуфрія чинять зовнішній тиск (можливо, навіть прямо з Білого Дому - «Преса України»). «Завдання Церкви в даний час - не давати політичну оцінку будь-якої із сторін збройного протистояння, але вказувати на необхідність продовження переговорного процесу і закликати ворогуючих до миру, звертаючи увагу на катастрофічний стан мирного населення в зоні конфлікту», - додав голова РПЦ. Нагадаємо, що храми УПЦ (МП) використовувалися сепаратистами для доставки і зберігання зброї, а в Криму саме на територіях храмів УПЦ (МП) були створені бази для «козаків» і «гостей з РФ», які сприяли окупації півострова.
5-й Форум Євромайданів прийняв резолюцію, в котрій вважає РПЦ  - організацією,  котра підтримує терористичну діяльність. Тим часом місцеві громади піддали критиці Патріарха Кирила за очевидну підтримку державної політики Росії, «яка веде сьогодні війну з нашим народом, а Патріарх виступає її ідеологічним рушієм». Головним злочином Патріарха проти українського народу громада вбачає його трактування «збройного конфлікту між нашими державами як священної війни" та заявляють, що «на духовенство чиниться тиск з боку архієреїв, добре проінстуктованих з імперського центру». Вони також зазначають про лицемірну поведінку Патріарха, який «молиться» за український народ і в той же час відкрито заявляє російському народу, що ««вороги руського міра» допитують славних воїнів так званої Новоросії і віддають їх на страту, якщо вони стійко тримаються так званих «слов’янських цінностей»».


Немає коментарів:

Дописати коментар