вівторок, 27 жовтня 2015 р.

Аналіз подій під Верховною Радою 31 серпня: вперед в минуле

29 жовтня 2015 року об 11:00 в «Укрінформі» (Київ, вул. Б. Хмельницького, 8/16) відбудеться публічна презентація звіту правозахисних організацій “Події під парламентом 31 серпня 2015 року через призму прав людини”. 

Нагадаємо, що 31 серпня цього року під стінами українського парламенту в Києві виникли сутички після голосування про внесення змін до Конституції щодо децентралізації. Частина протестувальників почали наступ на будівлю Верховної Ради, яку охороняв кордон правоохоронців, у бік правоохоронців кинули бойову гранату. У результаті сутичок загинули 4 бійці Нацгвардії, за медичною допомогою звернулося 179 чоловік, було затримано та обрано запобіжний захід 18 людям, ще 13 людей після затримання відпустили.


Правозахисники проаналізували діяльність МВС по забезпеченню охорони мирного зібрання та модель реагування на конфліктні ситуації, дотримання процесуальних прав затриманих у зв’язку з подіями осіб та дали оцінку роботи суду з точки зору забезпечення права на справедливий суд. Спільно із запрошеними представниками Міністерства внутрішніх справ, Генеральної прокуратури, Ради суддів України, Державної судової адміністрації України, Служби безпеки України та Секретаріатом Уповноваженого з прав людини учасники круглого столу обговорять висновки та представлені у звіті рекомендації.

Звіт було підготовлено спільними зусиллями Центру Громадянських Свобод, групи громадського спостереження «ОЗОН», Центру досліджень правоохоронної діяльності, Міжнародним партнерством за права людини у співпраці із Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

За додатковими питання прохання звертатися до Валерії Рибак, координаторки напрямку громадського спостереження «ОЗОН» Центру Громадянських Свобод, +380504112047ozon.monitoring@gmail.com

Немає коментарів:

Дописати коментар